Ny blogg

Jag och vicki har bestämt oss för att börja blogga tillsamans igen! :D = ännu mer uppdatering!
Så nu får ni börja följa mig på våran nya blogg, jag hoppas att alla ni gör det annars blir jag ledseeen ;)
WWW.TEAMVF.BLOGG.SE

ikväll...

Kommer en STOR förändring på bloggen.
Eller jag kan nog inte säga PÅ bloggen.....


stay

Här är filmen.
Är nästan bara gamla klipp i den, för jag satt vid en gammal dator och fanns bilder och filmer där som jag ville lägga ut ifall den datorn kraschar.
Mitt sony vegas dampade så fick göra i movie maker, därav den dåliga filmen hehe...
Den är iallafall till min förra ponny Isak, som är död.

Snart kommer en film upp!

:)

En viktig dag



Billy har precis anlänt hem till mig och jag och vicki står och mäter hur lång hon är ;) Haha, minnen! Dagen Billy kom tältade jag och vicki i paddocken för att vi skulle hålla full koll på hästarna :)

Mår skiiit

Mår dåligt efter jag vart i stallet. Tog en skrittrunda med bästevännen idag, kort och Mysig. Billy var jätteduktig.
Tvekaamt om det blir skola imorgon för mig, inte frisk.

Jag älskar dig justin ❤


Filmen



Jag är på min gaaamla dator, så har bara vanliga movie maker och bara gamla bilder, laddade ner några filmer men orkade inte ladda ner så många, så är mest från 2010.

vad tkr ni? :D

Hemma idag

Mina bihålor har spökat idag igen.

För er som inte vet det så har jag problem med mina bihålor,. har ont nästan hela tiden och värst är det när jag cyklar till stallet. Jag brukar kunna stå ut med det men vissa dagar går det bara inte, suck. Man kan jämföra det med migrän ungefär, fast bihålorna sitter i pannan precis vid ögonbrynen.

Känner mig bättre nu iallfall så imorgon blir det skolan. Ska upp till stallet en sväng snart, bloggar mer ikväll och då kommer det kanske en film :)

Ett grymt klipp


OH MY GOD


JUSTIN BIEBER KOMMMER TILL SVERIGE PÅ BELIVE TOUR!!!
FATTAR NI HUR FUCKING LYCKLIG JAG ÄÄÄÄR OMG OMG OMG :'D SKA ÅKA DIT!!




finaste killen ever <3



Ingen hoppträning imorgon :(

Men kunde igentligen åkt på den..

Jag och vicki har fått ringorm, och vi vet inte om nån häst har det men kan även vara en katt i stallet. Och då fick vi höra att man behövde sätta hästarna i karantän, så vi avbokade hoppträningen imorgon. Men efter att ha pratat med en veterinär som försäkrade om att det var ingen fara att åka och träna i ett ridhus, även om hästen skulle ha ringorm. Eftersom dem inte är i kontakt med andra hästar. Iallafall, riktigt surt och går inte att ändra nu så får vänta 2 veckor till.. :( Har inte hopptränat på lääänge så ska se om vi kanske kan åka en sväng i helgen (?) och träna lite, för behöver verkligen hoppa lite med Billy.

ett år sedan



Ett år sedan denna underbara dag. Linnea tog underbara bilder på mig och Billy, jag red i halsring för första gången ute i skogen, travade tom. Kommer aldrig glömma denhär dagen!
Sedan åkte vi till hennes stall och då kom fridas häst jane. Så säger grattis till er för ett år tillsamans!
Sedan red linnea flisan och jag med, alice och eira var där också och ååh, det var underbart. Min sko fastnade i leran och sjönk ner, haha har aldrig hittat den igen.
Riktigt underbar dag med bästii.<3



Jane!

Dagens ridpass

Red ut tillsamans med Amanda och Hillman idag!


Hillman hade damp, han var cp och bråkig men jag tyckte det gick bra ändå. Billy var jättesnäll och duktig och så himla go! Vi red en runda som heter stora vägen rundan, allting gick bra och vi körde endast lugn galopp idag. Vid ett fält som dem har harvat upp så finns det ett kalhygge man kan rida över, men var så blött där så vi red över det harvade fältet, för en traktor hade kört upp en väg där så det var jättebra och man sjönk igenting.

Men vid ett ställe sjönk man lite, typ upp till knäna, haha var lerigt oså, usch! Men inget slår leran när jag och vicki och linnea red, men detta var en god konkurans ;) Men känner mig riktigt modig som vågade lita på Billy att han skulle klara det.

Sedan red vi genom skogen, ut och hoppade stockarna, och där ramlade jag faktiskt av!
Första gången sedan oktober, vilket är mer än 6 månader sedan ;) Men jag landade på fötterna hihi. Vi kom utgalopperade ur skogen och hästarna svängde åt vänster fast vägen gick åt höger, vips så var jag på marken istället, haha men vi skrattade bara ;)

Sedan red vi ner till mullsjön och lät dem doppa fötterna, ååh riktigt mysigt.

Var ute riktigt länge idag och var mysigt och roligt förutom när hillman bråkade, så amanda var lite besviken, men jag lovar att det kommer lösa sig!


Bildminne



"han är rädd för vatten"
"han går inte att bada med"
"lycka till.."

Say whuut? Isak älskade och bada! :D Bara han fick komma i vattnet en gång, med lite draghjälp, så gick han i självmant varje gång.
Denna dagen red jag och isak tillsamans med nadja på bijou, klara, ebba och elin på direktörn och tror att vicki var med också. Var en underbar dag, förrförra sommaren.

Tävling


Bio!

Precis hemkommen från götebooorg staden (är hos Lisa nu asså)
Har ätit på restaurang och sedan såg vi the hunger games på bio, var helt okej, hade förväntat mig bättre men värd att se iaf!
Nu ska vi se på titanic som vi har sett idag.
Var på hööks idag o köpte:
Paddar att ha under lindorna
Nack o nosludd
Grimma.


Dagens motion - check!

Jag (lisa) och freddie pallra oss ner till hööks för att freddie skulle köpa lite saker..
Hahahaha turen ner blev dock inte som vi tänkt oss, vi hittade en kundvagn och gaaah vad kul man kan ha meden sådan!
Låter bilderna förklara resten!


framme i göteborg

Är hos lisa nu och  har varit det ett tag :)

Vi har inte gjort så mycket, varit och handlar och käkat mat. om en stund ska vi kolla på big brother och äta ben and jerrys, chips oså :)
Tror tyvärr inte uppdateringen kommer bli så bra i helgen, imorgon ska vi ut och äta och på  kvällen ska jag, lisa och hennes mamma på bio :D På söndag ska vi till stallet och sen åker jag hem :(
gammal bild.

Mot göteborg!

Ska snart dra till skövde och sen till göteborg :D

Vicki kommer att ta hand om Billy idag, hon kommer absolut att få en mjuk och fin häst efter träningen igår, då är han underbar dagen efter :) Om ni vill läsa om hur det gick kan ni kolla in hennes blogg ikväll www.thiswasmydream.blogg.se för hon kommmer nog skriva om det!

grrryyymt!




gick så jäääävla bra idag :D!

låter filmen förklara det mesta, orkar inte skriva så mycket just.  Men Billy var himla fin idag och vi fick jättemycket beröm, så är jättenöjd verkligen! Billy gick in direkt i transporten hem, hann inte ens ta fram linan, gud vad glad jag blev.

Har pussat lite extra på Billy idag, för imorgon åker och jag och får inte träffa honom förrens på måndag.. buhuhu :( MEn ska bli jätteroligt att åka till lisaaa!

Grym lastning!

Bra lastning! Kanske inte den snabbaste men han var lugn och körde lite Tobbe-Larsson style.
Nu: påväg till dressyrträningen :D


åååh vilken känsla!

idag har det varit en UNDERBAR dag! :DDD


Efter vi vart och ätit pizza så gick jag och amanda upp till stallet, hon gick till Hillman och jag gick till Billy. Sedan när jag gjort klart allt i stallet så kom amanda också började vi rida i hopphagen.
kände direkt att Billy var SUPERFIN idag, han gick i perfekt form och var helt underbar :') Red fram utan stigbyglar och han gick så bra så det var inte så svårt att sitta ner i traven idag ens.
Sedan tränade vi markarbete då, hade 2 studs, ett titthinder med däck under, 3 bommar på en volt och en upphöjd bom. Billy har aldrig gått så bra över bommar, han brukar alltid sakta av men inte idag. Han gick perfekt över studsen och gick verkligen i perfekt form hela tiden. Är sååå nöjd med Billy.
Tränade mycket på att verkligen rida idag. Benen på hela tiden, kolla vart jag ska, halvhalt varannat steg, driva på ett steg och minska ett steg, ja ni fattar. När jag gjorde rätt så gjorde Billy rätt och då blev det PERFEKT!
gick riktigt bra för amanda och Hillman också, verkligen! :D Har aldrig sett honom gå så bra faktiskt, så är riktigt förvånad över deras snabba utveckling.!
bytte hästar i slutet lite också, hoppade hillman hehe, ;) Inte min typ av häst men han är himla mysig! :D
Tack för dagen amanda och grattis på födelsedagen igen!!<3
fett taggad till dressyrträning imorgon nu! :D

Pizza!

Precis kommit hem från pizzerian.. Amandas pappa bjöd mig och Amanda, mums!:D snart ska jag möta Amanda oså ska vi till stallet, markarbete väntar!


GRATTIS BESTIII

GRATTIS AMANDA DEN BÄSTA ANDERSSON!:D<3


Dagens ridpass

Billy var Riktigt duktig idag!:D
Red ut med Amanda och hillman, Billy var superlugn och kunde galoppera över ett fält som han alltid sticker på, så är riktigt nöjd!:D sedan gick han i jättefin form på ett fält vi red lite på.

Haha var duktig o gick upp med Amanda idag oså tog vi sällskap hem, snacka om cp vi var på vägen hem! Jag skulle ställa mig i en rondell o vinka till alla som åkte förbi, vi träffade en fyllegubbe utanför mitt hus som dampa, så vi cykla till skolan o där träffade vi en tant o klappa hennes hundar och hon berättade om en gång hon ridit HAHA!

Tack för dagen Amanda!<3


Snart 1 år sedan.

Nu är det snart 1 årsedan Wille kom till stallet :)
Hittade mappen med bilder så tänkte bjuda på 3 failbilder från ihopsläppet:

we're not gonna fall

t's a world full of heartbreak 
We've seen our fair share of hard nights
Looked right into the face of a goodbye
While we walked on the edge of the dark side
After all this time

We're not gonna fall now
We're not gonna bleed out
Never gonna break down


Just when these four walls try to cave in
And the ground underneath starts shaking
It's the hope in your eyes that I cling to
And I hope to God it never leaves you

Läxa - check

Har gjort min so inlämning nu med hjälp av min kompis Lisa! :D

Nu sitter jag och skype och ska inte göra någonting mer ikväll, typ käka oså :D

Schema för veckan som kommer


17. låten jag lyssnar på mest just nu


Dagen i stallet!

Har pysslat mycket idag i stallet :)


När jag kom upp så låg Billy och Samantha ner, gick fram till Billy och gosade lite, sedan satte jag mig brevid honom. Både han och samantha la sig ner på sidan och sov jättelänge. Så då gick jag upp och mockade Billys box och fixade klart allting som behövdes göras. Sedan tvättade jag alla billys grimmor och benskyd utomhus med tvål och vatten.
När jag gjort det tog jag in Billy och ryktade honom noga och sen gick jag ut och tömkörde. Gick jättebra, han var i jättefin form.
har bloggtorka så får se hur mycket mer bloggning det blir..

Ingen mer bloggning ikväll :(

haha. kaooos i skype men garvar fan sönder! :D Underbara människor detdär, och moa borde bli författare HAHAHAH!

Har världens finaste häst!

Efter att jag och Billy följt amanda och hillman en bit så gick vi en promenad själva. Stannade på ett fält också fick han beta där ett tag medans jag satt och lyssnade på musik, mys!
Billy är så himla klok, för han har ju tappat en sko och han gick med den hoven i gräset hela tiden, alltså på kanten :') SötBilly!
Sedan fick han komma in för en lång rykt, tog liniment på benen och smörjde hovar + hans rygg med en speciell salva :) Sedan släppte jag ut honom och fixade allting i stallet.
Efter det åkte jag hem och åkte till skövde. kom hem med tre par snygga skor, ett par svarta converse, ett par röda converse som är högklackade, alltså det är en klack på och ett par svarta och röda skate skor ;) Tack så mycket pappa! :d
Sedan åkte vi och köpte godis och energi dricka och nu taggar jag skype kväll :D

Hoppträning Amanda och Hillman.

Gick riktigt bra idag, var helt klart över förväntan!

Efter som Hillman är under utbildning och har bara hoppat typ 5 gånger, så är det viktigt att allt går rätt till från första början. Så det amanda och hillman skulle fåt träna idag var att hålla galoppen efter hindret och ha kontroll över och efter hindret.
Grön = trav
röd = galopp
blå = skritt
Så satte ut stoplar där hon skulle stanna osv.
Iallafall, först så fick dem galoppera över bommar på en volt, bara för att känna att det skulle flyta på. Gick bra, tränade på att dem skulle först rida utanför en stolpe och sedan rida innanför den, funkade kanon.
Sedan började vi övningen, hade ganska lågt i början. när det funkade ändrade vi om det till att ha ett lägre hinder först och sedan ett lite högre. Det var klurigt för dem men gick riktigt bra, hillman tyckte det var jätteroligt :D
Sedan fick dem hoppa ett enskilt hinder på 85 cm och sedan sänkte vi också fick han hoppa lågt och sträcka på benen.
Amanda ramlade av fyra gånger, haha! en vägring, två när han svängde efter hindret och en när han gjorde sin berömda studs. Men hon landade på fötterna alla gånger så :D
Rättade även till amandas händer lite, hon gick från ridskole händer till toppclass :D Haha!
är riktigt nöjd över idag, amanda och hillman var jätteroliga och träna och amanda tog verkligen åt sig och kämpade, hillman försökte väldigt och när det blev rätt så det skitbra ut!
Fotade lite på dem som nog kommer ut senare :D

Underbart ridpass! :D

Idag har jag ridit med Amanda och Hillman och jag har även ridit hillman faktiskt! :D Och amanda Billy.

Vi red iaf på ett fält och testade varandras hästar. Hillman var verkligen en speciell häst, typiskt travare och höll på, kunde knappt ta i han osv haha xD men han var jätterolig att rida speciellt i galoppen! :D
Sedan red vi ut en sväng, vi red till en stugby som finns och sedan vidare till en lååång gräsväg som finns där. Galopperade 3 km och hästarna blev lite trötta. Sedan kom det en vattenpöl över vägen som man kunde hoppa över, några meter efter la vi ut en gran och hoppade över båda två. Var riktigt kul enligt båda hästarna och dem skötte sig super. idag galopperade vi bara lugnt förutom när hästarna stack en gång, men båda var riktigt duktiga idag och vi är jättestolta över dem :)
På vägen hem tappade Billy en sko. Så blir ingen ridning med Linnea imorgon och dressyrträningen på söndag förflyttades tills nån kväll nästa vecka. Ska ta mig tid att pyssla med Billy ordentligt dessa dagar och imorgon ska Amanda och HillePille få en hopplektion av mig ;)
Sedan blev det hem och duscha, sedan ner till bryggan med ett härligt gäng och käka + lyssna på när min kompis Mimi och Molly sjöng och spelade, talangfull kompis jag har!



Snodde bilden från amanda, jag och söta lille hillman :)

2 gamla filmer.

Shit vad jag lärde mig mycket. lärde mig 80% av det jag kan om hästar bara av att ha isak. Min första ponny, min älskling. Vila i frid.

Saknar ♥

Saknar att tävla med billy.
Även om vi inte var bäst, även om vi rev 2 hinder, så klarade vi det ändå. Vi vägrade inte på något hinder, vi skenade inte runt banan, vi var bra på vårat sätt. Saknar att förbereda billy, knoppa och rykta fin osv. Nä usch, för ta och tävla snart igen! ♥
Men först: Dressyrträning på söndag!

If i was your girlfriend, i'll never let you go♥

Asså åååh, världens finaste och underbaraste kille! Skulle ge ALLT för att få träffa honom, ärligt. Till och med resa någonstanns (hatar att resa)
hihi älskar dej Justin Drew Bieber ♥

DAMP <3

Jag har en riktigt konstnär till kompis! HAHA linnea du är bäst på att måla! :D Om ni inte ser vad det är det jag som hänger på ett vindkraftvärk och linnea rider på flisan HAHAHAHAHA. ah okej ingen fattar, haha men jag sa en gång " jag har alltid drömt om att hänga i ett vindkraftverk :') " gahahahaha!  orkar inte.
Har haft världens skrattanfall nyss, asså dog. Vi är cp. Hihi, du är bäst min bästeeevän :*
och på lördag ska vi ta en riktigt ruuulig ridtur tillsamans, aweeeeeeeeeesomeee!! :D

10 sanningar om mig

- jag har har 11 plancher med justin bieber i mitt rum
-  min favoritfärg är lila och har en lila fondvägg hos pappa, sååå snyggt!
-Den bästa drickan som finns är monster huztler
- älskar gröna äpplen även om jag är lite allergisk mot det
- min favoritmat är spagetti och köttbullar
- jag har gråtit flera gånger för att jag aldrig kommer få träffa justin bieber .____.
- ska inte på nått ridläger i sommar, eller kanske kanske på ett dressyrläger, bara något vi snackat om.
- är världens klumpigaste människa
- jag måste räkna om alla punkter varje gång för jag glömmer hur många jag skrivit hehe..
- jag hamnar ganska ofta i bråk / tjaffs.. hehe
- har världens bästa vänner. älskar varenda en av er av hela mitt hjärta..
- nu blev det visst 11 sanningar.. eller förresten 12 med denhär, jaja!



Jag och min monster just nu :3

16. två motton jag gillar

you never know how strong you are until being strong is the only choice you have.
-okänd

"Born to be some body." You were born to be some body, maybe a vet, maybe a hero, maybe a care giver. What ever it is you were born to be some thing special and if you believe you can achieve” 
― Justin Bieber

Justin Bieber dagen!

Imorgon är det justin bieber dagen, bara så ni vet! :D


Iallfall, äntligen klar med alla skolarbeten för denna veckan! Hade mitt so-prov idag och har gjort min bokrecension på en engelsk bok idag, och imorgon är det äntligen fredag! Ska till bryggan på kvällen och lyssna på Mimi och Molly och käka osv. Ska nog rida med amanda på dagen kanske, eller iallafall ta sällskap upp såklart! :D
Annars har jag inte så mycket planer för helgen :) Ska fota amanda och hillman nån dag med lindor osv och ska ha skype-kväll med nåra på lördagen :D
Just nu snackar jag med min bestis linneaaaaaaaaa och har precis satt upp massa plancher på mitt rum! :D
ni får gärna säga vad ni vill läsa om! :D
image description
Tack mamma :D

Fyller år snart! :D

http://justinbieber.shop.bravadousa.com/Product.aspx?cp=21965_23506&pc=BGCTJU97
^
|
finns där, bara så ni vet.. ;)

Underbara Justin


STOP HATING


15. någon jag beundrar


#Bildminne




Att sitta och kolla på datorn, annons efter annons. Att sedan hitta en annons, ringa på den och åka och provrida. få höra att "man kan aldrig köpa första hästen"
Att sitta i bilen i flera timmar, att äntligen stanna, att gå in i stallet, att veta att det är rätt.
Att våga fatta galopp på honom och han flyger iväg och det går så fort. Att inte veta hur jag ska rida honom, att inte få honom i form, att inte veta någonting. Men att veta att det är rätt.

Att ta beslutet, att vänta på veterinärbesiktningen, att se transporten  rulla in med MIN häst, att inte kunna fånga honom i hagen på flera dagar, att inte vara van att rida storhäst, att se sina 2 hästar bråka i hagen, att förlora den ena, att börja älska den andra, att inte kunna älska den helt fullt ut, att börja träna, att gå frammåt, att gå tillbaka några steg. Att börja träna, att börja lasta, att börja rida i ridhus varje vecka, att starta sin första tävling.

Det har fan inte varit lätt, men vi klarade det. Älskade häst.

Underbart ridpass!

Red en rolig sväng med Amanda och Hillman idag! :D

Vi var lite busiga och red först på en väg som man inte får rida på - men leder till en underbar sväng ;)  Bara för vi inte ville att nån skulle upptäcka att vi red där så galopperade vi hela den vägen, hehe (a) perfekt väg att galoppera på iallfall! :D
Sedan kommer man till ett fält och där galopperade vi över hela fältet, hästarna var skitduktiga och gick jättelugnt och fin :D

Iallfall, sedan red vi gården för alla och Mullsjön. Det var jätteroligt när vi rejsade uppför en backe, haha hästarna är så söta när dem tar i! :D
Vid gården för alla finns det ett fält där vi aldrig ridit, är ialalfall som att hoppa en bank upp till ett annat fält, kanske 60 cm högt. Där hoppade vi flera gånger och var första gången billy hoppade bank så var riktigt roligt! :D

vid mullsjön körde vi lite galopptävlingar typ, hihi gick så himla fort och det är så skönt att vi kan "tävla" busa och rejsa utan att någon av hästarna sticker iväg - bara för att det går fort så kan man fortfarande ha full kontroll och hästarna älskar det! :D
Sedan red vi in i skogen och hoppade över ett träd jag spanat lite på, är kanske 60 cm högt. Gick riktigt bra för både, våra hästar är bäst!:D
Tack grymma amanda för en otroligt rolig uteritt! :D <3

 

mot stallet!

Ska till stallet och rida ut med amanda! :)


Blev tillfrågad att va med på hoppträning ikväll men valde att tacka nej, det brukar bli ganska sent och jag har ett so-prov imorgon som jag iallafall vill läsa igenom lite till ikväll, tränade igår men vill kolla lite ikväll igen.

Kommer blogga mer ikväll :D

big love


14. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det

Jag har ingen bästa vän.
Okej det lät lite forever alone, men det jag menar är att jag har flera bästa vänner! Alla mina vänner är bäst och dom är så himla bra på olika saker! :D
låter lite konstigt kanske, men liksom, ingen kan ha allt. Jag har några bästa vänner som är jättebra att prata hästar med, några som är jag jättebra att prata om personliga saker med, några som alltid lyssnar osv. Och många som alltid får mig glad och många som alltid tröstar. Alla är bra på olika saker och ingen är dålig på någonting.
Jag älskar alla mina vänner, ni är bäst och ni ska veta att ni betyder.

Här kommer bilder på några av mina underbara vänner!


image description
image description


dagens planer

PLUGGA!

Billy får tyvärr vila idag, min älskling. Kanske han får vila på torsdag också, men har 2 inlämningar som jag ska lämna in denna veckan och jag vill verkligen satsa lite på skolan nu det sista.


13. En bild jag aldrig publicerat förut



bild tagen av linnea.
Haha.. så fult! xD

12. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad

Glad




Arg




Ledsen


Film från idag


Ridhuset imorgon!

Imorgon ska jag till ridhuset och rida dressyr förmodligen :)

Min tränare är tyvärr sjuk men ska rida lite själv och träna, mycket galopparbete och kanske vågar mig på att träna lite galoppombyte, får se. Beror på om det är mycket folk där :)
Iallafall så kommer ni nog få film! :D


#Boyfriend



nu finns boyfriend ute på itunes i alla länder! Släppte i det sista landet inatt vilket var uk,  vart nedräkning på twitter som jag var med på ;)
Lite respekt att sverige var före UK!

Dagens underbara ridtur!

Tog en riktigt härlig uteritt med Amanda & Hillman idag! :D

Mötte dem vid kvart över 2 och då red vi till amandas stall. Var riktigt fint där! Sedan red vi en väg som går vid hennes stall som leder upp till långeruder, man kommer ut precis ovanför galoppbacken mittemot "knarkarna".
Iallfall, var lite snö i skogen men gick bra ändå för hästarna. Vi skrittade och travade på grusvägen ända ner till nedanför långerudsbacken, där vände vi också skulle vi galoppera uppför backen en gång.

Och jävlar vad fort det gick! Har aldrig ridit så fort i hela mitt liv, var riktigt härligt. Hästarna sprang brevid varandra och båda tog verkligen i och kämpade som aldrig förut, mina ögon bara rann av farten men var riktigt roligt! :D Vi gjorde det två gånger och dem rejsade lika mycket båda gångerna, sötisarna.

Sedan red vi tillbaka till mitt stall och gick in i hopphagen. Amanda hoppade riktiga bommar med Hillman idag ! :D Och som jag fattat det har han inte hoppat så mycket, men idag hoppade han typ 80-85 cm riktigt snyggt! :D Tror han kommer bli riktigt duktig i hoppning med lite träning.
Om ni kollar på filmen så ser ni när Hillman skulle gå över en bom första gången.. haha går ju bra.. haha höll på att garva ihjäl mig!

Amanda och hillman var riktigt duktiga på  att hoppa :D


11. En bild som gör dig lycklig


Video made by me!



Shit tog 5 minuter, sedan hade den redan 4 gillningar och komentarer Haha.
Skypat med underbara belibers kompisar hela kvällen, skitnajs ! :D

Stort hjärta redan då!


Duktig hest! :3

Idag var Billy helt underbart rolig att rida! :D


Red dressyr i paddocken, var faktiskt helt okej att rida trots att vi har fått snö här och Billy har inte några snösulor på, men gick ändå.
Började med att skritta fram länge, direkt när jag kortade upp tyglarna och började jobba honom så kände jag att han var riktigt mjuk och duktig idag! Han gjorde allting jag bad honom, öppna och sluta, skänkelvikningar i både skritt och trav :D
Tränade på att göra halt mycket, och att få benen att vara lika långt fram om ni förstår, så han står jämt med alla 4 benen i marken. Gick faktiskt jättebra idag med.
Sedan red jag LC dressyrprogrammet, gick perfekt och hade det vart tävling hade vi nog vart godkända iaf ;) Iallafall så funkade galoppen tom bra idag, vilken den inte brukar göra i programmet, så är riktigt nöjd idag! :D



Denna outfiten hade vi idag :)

Går högt i hörlurarna 24/7


10. Varför får hästar och ridning mig att må bra?

Jag vet inte riktigt varför det får mig att må så bra.

Men dels tror jag det handlar om att ta ansvar, att veta att det finns någon som är "beronde" av mig, som verkligen behöver mig för att ta hand om den och ge den kärlek. Att någon älskar en, det ger en liksom självkänsla.

Sedan är det all spänning och förväntan som finns, att sitta i bilen påväg till träning eller planera en tävling. Det gör att det inte är samma gamla tråkiga vardag, det är liksom roligt.
Att få en rosett på en tävling, att klara en speciellt svår bana eller rida ett svårt dressyrprogram, man får självförtroende. Jag tror att om jag inte höll på med hästar skulle jag nog mest sitta vid datorn ;)


.



Vad ni ska göra idag då? :D

Jag ska först på middag hos mormor nu med släkten, sedan blir det upp till stallet och rida + ta in hästarna. Ska faktiskt rida i våran dåliga paddock idag, dressyr. Bara skritt och trav och på måndag  blir det ev dressyrträning i ridhuset.

Fifi saknar sin besstiis festiis lisaaa!

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description


Hihi vill tillbaka till horseshow! Var gryyyyyyyyyyyyymt! ;) <3

Dessa olika bett rids Billy på just nu




Ibland rider jag honom på ett vanligt tvådelat också.
Jag har provat ett rakt med fasta ringar också, men det gick han inte bra på alls så dessa rider jag på just nu :)

Det tredelade brukar jag mest ha till dressyr, eller rättaresagt ska börja med det nu på min tränares förslag, då gummibett inte är tillåtna i dressyrtävlingar.
Så gummibettet använder jag till hoppning och hackamore till hoppning och uteritter :)

Sitter med färg i håret

Ska snart till stallet!
Billy får vila idag för det är typ snöstorm och han behöver ha en vilodag idag.Ska bara mocka och göra foder osv och såklart borsta Billy och mysa :)
Imorse var jag och kollade på dressyren i munkebo, många fina ekipage. Kommer kanske lite iblder på det sen men var svårt att fota i ridhuset :/

9. Min högsta dröm

#1
Being justin biebers one less lonley girl


[för er som inte vet vad det är så väljer dem slumpmässigt en tjej ur publiken som får komma upp på scenen och få blomor och typ får känna sig speciellt. Därför är det "one less lonley girl"]


Följ mig?

Twitter: Fredrika Asplund
Instagram: Fredikaasplund
Facebook: Fredrika Asplund

Hehe, simpla namn vaaa? ;)


Nästa film..

Ska bli med denhär låten!




just so you know ;)

8. En låt som påminner om en häst du älskar





Did I disappoint you or let you down?
Should I be feeling guilty or let the judges frown?
'Cause I saw the end before we'd begun,
I'd spend a lifetime with you.
I know your fears and you know mine.
We've had our doubts but now we're fine,
And I love you, I swear that's true.
I cannot live without you.
isak ♥

Visste ni att..



Igår kom stallägaren fram till mig och sa "när vi kollade på melodifestivalen sa min man : molly sandén ser ut precis som Fredrika i stallet!"

Och vet ni? det är inte första gången jag hör det!
Hela min släkt har sagt det till mig ända sedan hon blev "upptäck" alltså när jag var yngre tillochmed, och dem säger fortfarande det varje gång hon är med i melodifestivalen!
Lite komiskt att stallägaren kom och sa det igår också..

Men det mest komiska är att för någon vecka sedan drömde jag att jag var molly sandén och skulle vara programledare i melodifestivalen, att jag varit henne hela mitt liv men jag levde under ett annat namn som var "fredrika asplund" för att jag inte skulle bli förföljd av fans. Hahaha, det roliga är att jag inte ens tycker hon är speciellt bra, eller jag inte direkt ett "fan" till henne. Hon har bara gjort en bra låt ;)
Dock tycker jag inte alls att jag är lik henne.



Svårt för er som inte sett mig i verkligheten men.


Så gulligt!


haha, önskar det var jag.

7. 10 saker du inte visste om mig

1. Jag är typ asmega inlove med justin bieber ♥
2. jag hatar att få massage
3. jag ska färga håret mörkt ikväll och sen ev lägga i lila slingor
4. Jag hatar att göra sånnahär för kommer aldrig på någonting...
5. Jag är jätte håröm och brukar inte borsta håret (a)
6. Medans jag tänker kollar jag på min justin bieber planch haha vet inte varför.....
7. jag har jättelätt för att lära mig låtar utantill
8. min favorit färg är lila
9. jag fyller år om 1 månad och 2 dagar
10. Jag har typ problem med mina bihålor och har ont i huvudet verkligen hela tiden..


6. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför



FÖR ATT HAN ÄR BÄST!<3

Dagens ridpass

Skuttade ju lite med Billy idag :)


Gick jättebra bortsett från några failhopp, Han var pigg och glad och ibland lite för ivring men lyssnade direkt när jag tog i honom. Gick inte upp i några höjder utan blev högst 90-95 cm eftersom jag är lite hopprädd så tyckte jag  det kändes lagom att stanna där för annars skulle jag bara blivit nervös och då hade allt blivit kaos :)

Iallafall så tränade jag lite på min sits och att ge ordentlig eftergift. En sak jag måste träna på är att inte hålla in honom så mycket innan hinderna, men det kommer! :)
Är nöjd över billy! :D

Tack rebecka för att du hjälpte mig att bygga hinder + filma!


YES!

Fått brevet o våran gymnasiesnsökan nu och jag är preliminärt inne på uddetorp!:D lägsta poäng var 130 och jag har 195 hehe så jag hoppas det håller till sommaren med!:D


Hoppa

Idag ska jag hoppa här hemma :)
Ska bara låta honom rulla på och träna på min sits. Tror jag ställer upp mobilen och filmar med :)


Jag erkänner


jag älskar han.

Jag älskar dej



världens bästa häst !

Stallet

Nu ska jag åka till Stallet med Nadja :)


Nadja ska nämligen rida Wille idag och jag billy såklart, tror att vi rider storavägenrundan eftersom nadja aldrig ridit den och den är ganska "ny" för oss. Tror det blir kul! :D

image description

5. Min största rädsla inom ridsporten

Nu tänker jag berätta om min största räddsla när jag rider.
Såklart jag är jätterädd att hästen ska dö, få sår osv men har skrivit om det redan så tänkte ta liksom när jag rider.

Min största räddsla är att om jag skulle vara ute och rida, och jag ramlade av och Billy sprang ut i skogen och vi aldrig hittade honom igen. Det skulle vart en mardrömm att veta att om jag hållt mig kvar och inte släppt tyglarna så skulle han inte varit borta..

Sedan att Billy skulle gå omkull och skada sig för att jag tex galopperade för fort eller något.
Jag är ju även hopprädd då, men det jag är mest rädd för inom hoppningen är att hästen ska krascha in i hindret och gå omkull, jag har gjort det en gång och det var inte roligt...

En liten räddsla jag har också är att jag är jätterädd när hästen går för nära träd, för jag är jätterädd att hästen ska klämma mig. Hahaha tror jag fick den räddsla från första gången lisa var hos mig, då berättad hon det och då blev jag också rädd för det ;)



Failbild!

Första ridlektionen på Billy!



Haha, var inte igår direkt ;) snart två år sedan..

Film



Gjorde en ny version av en annan "popular" film jag har, för är bara gammla klipp i den och lite nyare i denhär :) Blev inte jättenöjd, det var mycket svårare att göra det i vegas versionen är movie maker som jag gjorde sist.. Iallafall så brukar ni gilla filmer så :D

4. Favorit bild på mig när jag rider

Jag har inte direkt någon favoritbild, brukar se ganska muppad ut på alla bilder när jag rider, men rotade fram en som ser helt okej ut iallafall :)


Ridtur på Castor!

Precis kommit hem från bussen som tog mig från värsås till Hjo :)

Har nog ridit en av dem finaste ponnyerna jag sett, riktigt söt och jätteduktig!
Jag vet inte riktigt hur hög han är men jag tror han är d-ponny/liten häst? Haha han är väldigt kraftig så svårt att veta..

Iallafall, jag och Sofia red först ut en liten sväng, Sofia red Mysan. Red en mysig tur i skogen och ut på ett fält där jag galopperade lite.
Sedan red vi lite i paddocken och jag provade att jobba Castor lite, Efter att ha gjort det lite gick han riktigt fint, i både traven och galoppen. Han hade en jättego trav och galoppen var maffig! Han är pigg och busig och har gått höga klasser i dressyr och hoppning med tror jag.
Iallafall, galopperade omkring lite och kände på honom, Sofia red också fast på mysan då, vilket såg riktigt bra ut och dem är jätteduktiga :D

image description

Jag och Castor :) 

Begnat?

Nu menar jag inte att köpa beganat på tex hastnet, det är jättebra det med men ska inte snacka om det.
det jag vill säga till er är att: handla på röda korset!
Ni kanske undrar vad man kan köpa där, jo jag köper alltid häst saker där. Kanske låter konstigt, men det är inte direkt sadlar, schabrak och sånt dem har där, men dem har riktigt mycket kläder.
Det är perfekt att köpa stickade tröjjor att ha när man rider, har köpt flera stycken och dem flesta är faktiskt hästmärken på, som tex en kingsland tröjja för 20 kronor!
Jag köpte även en dunväst att ha i stallet där, det var en märkes-väst som igentligen kostar 600 kr men den köpte jag också får 20 kr.

Jag har köpt jättemånga pikeér, dem är ännu billigare tom.
Så om ni vill ha billiga ridkläder så är det jättebra att handla där, + att det går till välgörenhet så man gör lite nytta också!



Tröjan och västen köpt där :)

Orginal



Hehe, pinsamt för er som gick på det idag men..
APRIL APRIL!!!
Och jag såg allt att vissa gick på det ;) Speciellt Linnea HAHA.
Men nej, jag skulle aldrig rida med pessoa på Billy :)

Imorgon

Imorgon ska jag rida en annan häst än Billy! :)


Ska bli riktigt roligt! :D Vad tror ni att det kan vara för häst? hihi har aldrig träffat h*n men är min kompis lillasyrras häst så det ska nog bli bra! Ska se om det kan bli någon bild på mig och h*n ;)

3. några favorit bilder jag har tagit

Läs rubriken några!
Tog bara några jag hade på datorn som jag gillade :)



Dagens ridpass

blev en riktigt härlig och rolig uteritt med Linnea idag! :D

Vi red en lång runda som jag typ har ridit förut med Linnea. Skrittade ganska mycket första biten men när vi kom in i skogen blev det mycket galopp och trav, vid ett ställe släppte vi hästarna så dem fick rejsa och det gick jättebra och var roligt!
Sedan fick jag även prova deras hoppbana i skogen, riktigt roliga hinder och Billy tyckte det var jätteroligt och flisan med :D Hoppade några hinder och filmade lite, Flisan fick lite damp och bockade som en galning som ni nog ser på filmen sen hehe ;)
Red på nya bettet idag med vilket funkade kanon!
Var riktigt roligt idag som alltid och Båda hästarna skötte sig superbra, perfekt uteritt med bästa kompisen!:D



Flisan har inte ont någonstanns hon är bara envis och testar hehe ;) Här kommer en film när flisan går bra:
riktigt duktig!




jag och lille billy :)

Ska äta och sen till stallet

Ska äta lite mat nu och sedan ska jag cykla till stallet :)

Ska rida med linnea som ni vet, och ska prova ett par ridstövlar som Linnea har tillsalu med också, hoppas dem passar! :)

Nytt bett!

Eftersom Billy var så himla stark idag så bad jag pappa köpa med ett bett hem.
har hört mycket om detta bettet och jag vet att det är stark, men det är handen som avgör handens styrka. Så idag på uteritten ska jag rida på det och jag hoppas det går bra. Är verkligen jätteledsen för att det skulle bli såhär, sa att jag aldrig skulle rida på pessoa men idag måste jag :(



Kom inte med komentarer om att jag är dum i huvudet nu, jag blir jätteledsen. Förlåt Billy.

Utsläpp

Precis kommit hem från utsläppet och har mockat och gjort klart allting till Billy med.
Tänkte berätta hur ett utsläpp går till i vårat stall (när jag gör det, tar som jag gjorde idag)

Idag fick jag hjälp av stallägaren, men jag var lite före henne i stallet så gjorde klart för att ta ut hästarna sålänge.
jag börjar alltid med att ge hästarna sitt foder, medans dem äter det så går jag till den hagen jag ska släppa i (i detta fallet sommmarhagen) och lägger ut den stora hösäcken i några olika högar.
Sedan kollar jag att dem har vatten i hagen och om dem inte har det så fyller jag på.

Efter det går jag in i stallet och tar på täcken om det behövs, grimmor osv.
Idag kom stallägaren ut och hjälpte mig, så vi började med att leda upp Billy och Wille, jag ledde wille och han kan vara lite bråkig ibland men jag har haft en liten match med honom redan så han skötte sig jättebra idag. Sedan gick vi ner och hämtade Samantha i stallet och då fick elisabeths barnbarn Arvid leda upp henne och vi gick brevid såklart :)

Hur gör ni i erat stall vid utsläpp?


Imorgon!

Dock är det idag nu men hehe..


Ny design

Har slängt ihop en snabb header för var riktigt trött på den gamla, men är inte nöjd med den nya heller men aja.. ;)


RSS 2.0