2. Varför jag började rida

Jag vet inte riktigt "varför" jag började rida då det var 7-8 årsedan och jag minns inte så mycket.

Men jag har alltid gillat hästar, var ofta ute och kollade på en liten ponny som hette julia och jag tog hand om min gunghäst som om den vore en riktigt häst, haha. Började på ridlekis när jag var jätteliten, tyckte det inte var så jättekul då att rida men jag gillade hästarna :)
Sedan när jag var 8 år anmälde mamma mig till ridskolan och där red jag i nästan 5 år :)bjuder på en riktigt gammal film från när jag red ett märke på ridskolan, haha ser förjävligt ut ska jag säga, men roligt att ha ändå! :) red min dåvarande favorithäst merlin som jag hopptävlade 4 gånger också, han var underbar men tyvärr är han död nu :(

bilderna från idagBilly tyckte det var riktigt roligt och tog i som bara den :) haha han ser lite sur ut på vissa men det är bara för han gör så när det går fort och det blåser. Ritkigt roligt var det att rejsa idag!:D

alla bilderna är tagna av pappa!

Smakprov från idag


Actionbilder

Idag ska pappa fota actionbilder på mig och Billy :) i galopp och sånt. Tror det blir i hagen eller kanske på någon väg! Så ikväll får ni bilder :D


1. En bild på favorit hästen


Billy gästbloggar!

Tjolahoppsan alla läsare! idag är det jag Billy som ska gästblogga lite på min mattes blogg.
Jag vet inte riktigt vad blogg är men jag vet att den handlar om mig och att man skriver på den, så jag ska försöka skriva så bra jag kan nu så matte blir stolt över mig.

Idag hade jag överraskat Fredrika med att vara väldigt ren när hon tog in mig. Hon blev väldigt glad och ryktade mig så jag kände mig extra fin. Sedan satte hon på all denna utrustning som jag inte vet varför hon har, träns och bla bla bla, men hon kanske tror att ett bett hjälper mot mig, men jag vet att jag är starkare än denna varelse som kallas bett ;)

Fredrika tog med mig ut på en jätterolig uteritt idag, jag har ridit rundan några gånger förut men jag vet inte vad den heter.
En gång blev Fredrika lite fjantig, jag ville springa fort och hon håller aldrig in mig när jag vill det, vilket är bra för jag har SÅÅÅÅ mycket spring i benen ibland!! Men när jag flög fram i galopp så kom en liten konstig varelse - min matte kallar det hund - och jag var tvungen att stanna och då ramlade hon nästan av!! suck kan hon inte hänga med i svängarna??
Fredrika var på bushumör och jag ÄLSKAR när hon är det. Jag blir så glad att jag inte kan ha all min lycka inne i kroppen så jag måste få göra lite skutt och krumbuka mig, då blir hon väldigt glad och brukar skratta åt mig, jag vet inte varför men jag tror det är för hon är glad!
Jag fick hoppa över 2 stockar och en bäck idag vilket är JÄTTEKUL! Det är det bästa som finns efter pellets och fredrika :-)

När jag kom hem var jag trött och då skulle fredrika hålla på och måla på mina hovar, vet inte vad det var men det ska tydligen var bra. Sedan tog hon ett medel på min knöl och jag vill inte ha den där!! även om den inte gör ont så förstör den min image lite hihi ;) Sedan ryktade hon mig och efter det fick jag gå ut till min älskade Samantha igen. Jag ÄLSKAR samantha och hon älskar mig tror jag iallafall, fast jag vet inte riktigt vad älska är? men fredrika säger att hon älskar mig så då borde det vara någonting riktigt bra! :-DPussar från Billy!! Komentera gärna mitt inlägg! var det bra och vill ni att jag ska gästblogga igen så får ni komentera för dethär var JÄTTEROLIGT komnetera om ni tycker jag är snygg, för jag tror att jag är det!! hejdå :D


Påsklov!!!

Nu har vi lov!:D firar det med en cola hehe..
Asgött, riktigt trött så har slappat vid tv:n ett tag nu o ska snart till stallet och rida min o billys favoritrunda som äntligen går och rida igen!:D


Älskareyz♥


Lista

Blev inspirerad av vicki att göra en lista så här kommer en som jag ska försöka följa :)


1. En bild på favorit hästen
2. Varför jag började rida
3. Favorit bilder jag har tagit
4. Favorit bild på mig när jag rider
5. Min största rädsla inom ridsporten
6. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
7. 10 saker du inte visste om mig
8. En låt som påminner om en häst du älskar
9. Min högsta dröm
10. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
11. En bild som gör dig lycklig
12. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
13. En bild jag aldrig publicerat förut
14. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
15. Något jag vill göra


Dagens ridpass

Tog en mysig uteritt med Vicki och Samantha idag :)

först ryktade vi länge i ungefär 1 timme.
först red vi en runda som heter grebban, tar typ 20 minuter. Sedan red vi charlie-rundan som är 5 km lång. Vi travade och skrittade mycket men tog även två galopper :)
Båda hästarna var jätteduktiga och vi tränade på att dem skulle gå brevid varandra vilket går riktigt bra. Vi har lärt dem att det inte är tävling att galoppera brevid varandra och båda hästarna går jättelugnt och fint brevid varandra, ibland kan det gå fort men vi har fortfarande kontrollen hela tiden. Haha funkar bara när det är jag och billy och vicki och samantha :)

Iallafall så jobbade jag billy lite i form och vissa stunder gick han jättefint och han var mjuk i munnen för han blev lösgjord igår på hoppträningen med alla svängar vilket är jättebra.

Sedan ryktade vi av och jag smörjde på Billys knöl som han har på ryggen (någon ryggkots-inflamation, han har en liten knöl på ryggen) men sadel ligger inte på någonting där så det stör ingeting och han har inte ont så jag hoppas det försvinner nu efter några dagar av behandlingen :)

älskar min fina lilla häst!


Me gusta!Några bra låtar :)
den sista håller jag på med en film till!

HoppträningenIdag var en såndär hoppträning som jag inte visste om den var bra eller dålig. Men jag tycker mest att den var bra och både jag och Billy hade superkul och det är det viktigaste:)
Vi hoppade ganska svåra svängar, lite omhoppning och man fick tänka riktigt mycket och eftersom Billy har lite svårt att hålla galoppen så kom vi lite fel på vissa hinder, men på vissa hinder kom vi riktigt bra och fick verkligen känslan!
på dem små bommarna och upphöjda bommarna så förstod han inte riktigt i början men efter ett tag så blev han mycket bättre och tog dem perfekt några gånger! riktigt nöjd!
På banan låg hinderna på 85 cm så har hoppat bana på 85 cm idag vilket känns väldigt bra! :)
Blev några fler vägringar idag, var mitt fel då vi kom lite snävt mot vissa hinder.

En sak jag upptäckt idag är att Billy hatar gröna hinder. Han har vägrat typ 5 gånger på gröna hinder  (olika dagar) men han hoppar både vattenmattor och grindar utan problem, bara gröna bommar han inte gillar ;)

Är stolt över min duktiga häst som ställer upp i alla lägen även om han inte förstår allting!<3

Gamla bilder från ridskolan

Haha, hittade lite gamla bilder som är tagna för ca 6 årsedan på ridskolan. Jag är 10-11 år ungefär och hade bara ridit i 1-2 år, så klaga inte på min vackra sits ;)

Jag och brasse på en hopptävling då vi hoppade 50 cm. haha ser ni vad liten jag är?! och blond och fin med ;) Iallafall så hände dethär vid första hindet.....


jag ramlade av (a)Jag och samantha på en hopplektion. detta var i slutet på år 2006,  var några månader innan jag fyllde 10 år. Minns  att jag skrev i min skoldagbok (som vi skrev i skolan)  (som jag förresten läste för ett tag sedan, gaaaammal!) att jag var jättenöjd över den lektionen för samantha hoppade jättebra och jag hade fått henne att "böja på nacken några gånger" (haha skrev så, jag visste ju inte vad jag gjorde riktigt, bara att jag hade fått beröm över det)  tur att man utvecklas! Lite roligt att samantha står i mitt stall nu lååångt senare för min kompis har köpt henne! Samantha trivs mycket bättre här än på ridskolan :)

Hur jag tränar Billy

Stina om Fråga till er!:
om typ hur du tränar honom asså hur han håller sig i en bra form och hur du kombinerar din ridning med din frihetsdressyr och träningar och sånt.
och kanske om varför ni har valt just att träna honom från marken istället för att bara rida i en paddock dag ut och dag in

_______________________________________

Jag brukar lägga upp min träning för Billy väldigt varierad. Han får gå i ridhuset MAX 2 dagar i veckan, annars tröttnar han. När vi inte är i ridhuset rider vi nästan alltid ut eller tränat från marken. Billy är en häst som behöver väldigt mycket variation, annars tröttnar han. Han får aldrig hoppa mer än 1 gång i veckan, ibland rider vi över lite bommar eller skuttar över en liten stock i skogen, men aldrig hoppa högt hemma förutom när vi är i ridhuset. 
  Jag håller Billy i en bra form genom att försöka träna alla hans muskler. Det räcker inte bara att rida hästen i form dag ut och dag in, man måste träna muskler som tex ryggen också. Därför brukar jag klättra mycket i källebo där det finns branta och bra backar.
Mycket skänkelvikningar och öppna/sluta. Studs är också viktigt att hoppa eftersom det är gymnastikhoppning. Vissa tror att hoppning bara är dåligt och sliter, men det är jättebra att hoppa. Man får hästen mjuk genom att hoppa studs och upphöjda bommar är jättebra för hästarna.Jag varierar ofta i låg och hög form efersom det bygger olika muskler.


Jag tror aldrig att jag skulle tränat så mycket från marken som jag gör om det inte vore för min förra ponny Isak.
Vi hade mycket problem i hanteringen i början, då han var ganska tittig och drog gärna iväg med mig från marken.  Men att träna från marken fick oss otroligt nära varandra, vi skulle aldrig kommit så långt som vi gjorde utan markträningen.
Jag tror att jag fastnade verkligen för det tränings sätet, jag ville få lika bra relation till billy som jag hade till Isak, inte bättre men lika bra. Och när jag fick Billy stötte vi på ett problem nästan direkt - jag kunde inte fånga honom i hagen.
Det hade inte hjälpt för mig att bara rida billy dag ut och dag in i en paddock, jag hade fortfarande kunnat fånga honom i hagen :)

Friskt!

Har varit sjuk i 2 dagar nu men nu är jag friskt. Så blir skola imorgon och hoppträning :) skönt! Billy har fått vila i 2dar:)


Fråga till er!


SOMMAR<3filmen förmedlar frihet.

Tiden förändras..Haha, tyckte dethär ridpasset var i VÄRLDSKLASS! var så nöjd över det.
Nu tycker jag inte det ser speciellt bra ut, han är ju jätte ostadig och min sits är bara blä, men är roligt att kolla tillbaka lite :)

Att döda en bild

Någonting jag ogillar väldigt mycket är när folk gör "fel" bilder svartvita.

Det dödar hela bilden, hela känslan försvinner. Men jag gillar när folk gör rätt bilder svartvita så tycker jag att det är helt okej.
Men på många bloggar ser jag folk som dödar bilder genom att göra dem svartvita.

Tänkte ge ett skräckexempel på en "död" bild som jag redigerat bara för att visa.

Före:efter:Håller ni med mig om att bilden inte får samma känsla? ögonfärgen, rosetten och värmen har liksom försvunnit.

TBR

Satt och kikade lite på youtube och hittade denhär:
Några knattar som rider på min förra ridskola, dock är inte jag med på filmen.
Men gud vad man känner igen sig i detdär, när man var 8-9 år och var tvungen att få sin älsklingshäst annars ville man inte rida :') Minns första gången jag hoppade också, det var på dendär vita hästen som är med på filmen, min 4:e ridlektion (jag kom in i en grupp som ridit ett tag när jag började rida).
Min första favorithäst var Brasse, fuxen på filmen. Den bruna lilla hästen som hoppar först på filmen - cheeky, var jag skötare på ett tag med. Sedan bytte jag favorit till den isabellfärgade haflingern på filmen. De sista åren hade jag en häst som heter Arragon som favorit, en svart häst. Red honom grymt mycket för ingen annan ville ha honom, han var underbar men nu är han tyvärr avlivad :(

Nä, lite saknar jag ridskolan iallafall. Fast efter 6 år på ridskolan så kände jag att jag inte utvecklades där så mycket mer, men mysigt var det allt! ;)

Rundvisning av stallet
Detta var dock i sommras så vi har byggt om lite i stallet men det mesta är likt :)
Åh vill ha sommar nu, gröna hagar och ingen lera..

True


Dressyrträningen

Idag tränade vi på mycket saker!

Men bla dethär:
* tempoväxlingarna
* LC dressyrprogram
* Galoppera på volt
* Galoppfattningar
* rida utan stigbyglar
* öka och minska traven

Billy var jätteduktig, är sjukt nöjd!
Vi red ute i paddocken idag igen för det var så himla fint väder ute, soligt och varmt. Billy blev ganska svettig men inte trött, vilket betyder att han fått mer muskler nu! :D
Han gick i jättefin och bra nästan hela passet, i galoppen var han lite jobbig i ena varvet att fatta på, men när han väl kom upp i galopp så gick det jättebra.

I slutet fick Lisa rida lite också, guud vad bra Billy gick. Har aldrig sett honom gå så bra, någongång ska jag få honom att gå så bra med!:D var ialalfall roligt att se honom från marken idag och han är verkligen fin och duktig min älskade lilla häst.<3
Steget :G

Dagens ridpass

bästa ridpasset någonsin.


Idag har jag ridit ett helt ridpass i bara halsring på Billy. Vi har hoppat, galopperat på volt, ridit cavaletti.

Billy var verkligen hur lydig som helst idag, han lydde min minsta vink både i traven och galoppen och när jag stryde mot hindret så väntade han på min signal på galopp, istället för att rusa iväg som han brukar göra ibland.
Vi hoppade ca 65 cm som högst, kändes riktigt bra (förutom att jag hoppade i dressyrsadel haha) och han var pigg och glad men ändå lydig! :D
Var riktigt fin solnedgång!


Film från idag


Kommer text + bilder strax!

Smakprov
Gick BÄST idag. bästa ridpasset någonsin.
Lite halvdålig inställning på kameran så många bilder blev muddiga, men ni får dem ändå och en kort film snart! <3

Visste ni att..

Billy låter jättemycket när man rider?
innan han kommit in i sin normala andningstakt så stönar han typ jättemycket, haha.
På denna filmen i slutet hör man det väldigt tydligt.
(om ni undrar vad vi gör i början så var det så att Billy aldrig hoppat vatten innan , så han skulle få nosa lite)
Nya bilder idag!

Idag ska Ammi fota när jag rider och tränar Billy från marken.

Jag hoppas det kommer bli bra bilder och att kameran vill sammarbeta med henne. Ska kanske linda Billys ben med, får se vad jag orkar göra för något, men trickträning och lite springning för Billy blir det idag. Blir nog lite ridning i halsring idag också.

Imorgon kommer ni även att få film från dressyrträningen, eller kanske bilder om ni vill det? :)bild ammi fotade i sommras :)

Dagen i stallet

Billy var riktigt lerig idag så stod utomhus och ryktade i 1 timme innan jag kunde rida iväg.

Men ren blev han iallafall!
Idag red vi till ett ställe som heter Källebo, brukar mest rida där på sommaren så fick värsta sommarkänslan idag när det var sol och jättevarmt ute.
  Det finns jättefina vägar i Källebo, red en som kallas "sommarfältet" (haha mitt namn). Där rider man på en jättehärlig sandväg som sedan övergår i ett fält som sluttar lite lätt uppför, perfekt att rejsa på. Billy var pigg och glad, han drog lite men var inte farligt.

Sedan kommer man in i en skog, där man får rida i en knappt synbar stig upp och nerför lite, i slutet av gräsvägen finns det ett litet hinder man kan hoppa över vilket vi gjorde. Gick bra.
Vi galopperade länge på en väg brevid ett fält, det är typ en gräsväg där det varit lite hårt ibland, men idag var det verkligen perfekt.

När vi kommit ut ur skogen så klättarade i backarna, och jag ska erkänna en sak till er. Jag är extremt höjdrädd så jag tycker det är SKITÄCKLIGT att klättra där. skojjar inte. Det är typ stup rätt upp bara, när man är uppe är man över dem höga grantopparna, usch! gör det endast för att Billy ska få muskler, men vad gör man inte för sin älskade häst! Men ingenting jag glädjs åt direkt haha..

Var ute i ca 2 timmar och när vi kom tillbaka så var Billy svettig så stod ute och ryktade i 40 minuter till. Sedan gjorde jag klart i stallet och åkte hem.Lite bilder från idag :)


Hemma

Hemma från skolan nu.
Sitter o äter lite sallad och läser, ska snart till stallet och rida ut :) kameran får hänga med så kommer nog lite bilder ikväll!:)


Följ mig?

Ville bara säga att ni får jättegärna följa/bli vän med mig på andra hemsidor än Bloggen!


Facebook: Fredrika Asplund
Instagram: Fredrikaasplund
msn:  Fredrika_asplund@hotmail.se
youtube: Halvblodsgrimma


Grym hoppträningFörsta gången Billy hoppade en hel bana i galopp, (förutom byterna)såklart man minns den tränigen extra väl!:)

Go uteritt!

Tog en lång och härlig uteritt med Amanda och Hillemanneeen idag! :D


Vi red en runda som igentligen inte har något namn, men jag brukar kalla den för ridhus-rundan.
Man får rida en liten bit på stora vägen vilket gick jättebra, skönt att ha trafiksäkra hästar verkligen.
Blev mycket trav och galopp idag och hästarna var jättesnälla och lugna och alla 4 njöt till 100 %! Var nästan sommarvärme ute och solen sken och påvägen hem var det världens finaste solnedgång. Riktigt mysigt!Min finaste Billy.

Är det något speciellt ni vill läsa om?

Dagens ridpassFanny filmade när jag skuttade lite diken idag!
Red ut en sväng, gick jättebra. Var fint väder och Fanny gick med.
Hoppade lite diken som ni ser på filmen, hehe ah failade ju ganska grovt som ni ser, men vi klarade oss bra.
billy fick rejsa och galoppera ganska mycket idag vilket han tyckte var jättekul, min fina lilla häst ♥

Löshoppning
Brukar ni löshoppa era hästar?
Jag har gjort det några gånger med Billy och han tycker det är roligt! Jag tycker att det är bra om man håller på mycket med hoppning, att kolla hur hästen rör sig från marken också. Så man kan tänka liksom "han kommer alltid för nära, då får vi träna lite mer avsprångsbommar" tex.
Jag har alltid löshoppad Billy utan infångare och linor, han hoppar ändå vilket jag tycker är bra :)

Fakta om Billy

En tjej som heter Felicia på www.stallviggeby.blogg.se hjälpte mig att "forska" lite om Billy i sommras. Har kvar texten så tänkte att ni skulle få läsa lite om Billy och hans avkommor.

Hillbilly Chic, även kallade Billy är ett varmblod född 30 Maj 1996 i Trollhättan hos Lars-Erik Feldt, nästan alla hästar han födde upp hette något med "Chic". Han är en brun valack utan tecken. E: The Big Apple och U: Mimosa W. Från 1998 - 2002 tränades han i trav av en amatörtränare på Åby vid namn Therese Andersson. Han har bytt ägare fyra gånger, senast 2010. (då jag köpte honom! :D)

Billys pappa The Big Apple föddes 1983, och dog 1998. Mankhöjd på 156 cm. Han var en brun hingst med en oregelbunden vit krona på vänster bak. E: Zoot Suit (US) och U: Lia Lep. Uppföddarna heter Daniel Söderberg och Peter Wallin. De sista som stod som hans ägare var Unique Design AB. Han blev tränad av olika proffstränare på både Solvalla och Axevalla, bland annat av Stig H Johansson och Jim Frick. The Big Apple har 107 svenskfödda registrerade avkommor och ännu flera utomlands.
det har tillsammans en vinstsumma på 7 952 103 kr totalt.

 Billys mamma Mimosa W. var svartbrun utan tecken, E: My Nevele och U: Mina Rodney. Hon föddes upp av Gunnar Widengård i Lindome. och Ägs nu/ägdes av Maria Kampevall. Mimosa är född 23 April 1988. Hon har bara en avkomma och det är Billy. Hon blev tränad av två olika amatörtränare mellan 1990-1995, med en paus där i mellan.

Billys morfar My Nevele är inte en svensk hingst, utan bodde i USA. Han var brun med några vita strån i pannan och en vit kota på vänster bak. My Nevele föddes redan 1974 och dog som hela 31 år gammal 2005. Han har 336 reg. svenskfödda avkommor, och gissar att det är ännu fler i USA.

 Billys farfar Zoot Suit (US) var en brun hingst född i USA med importerades 1978 till Ekerö. Han var född 1973 och dog 2005, som 32 år gammal! Han har 1 277 reg. svenskfödda avkommor.Billys mamma!


Billys morfarBilly :)


Två bilder från tävlingen


Det går bra nu!

Det går så himla bra i ridningen!
Har verkligen fått insperation och utvecklats jättemycket när jag börjat rida i ridhuset. Jag har träffat mycket nya människor och ridit ihop med andra ekipage. Vi har varit ute på en tävling med läskiga hinder, blommor och folk på läktaren utan problem.

Jag hade en liten "svacka" eller alltså jag hade inte direkt någon lust. Men sen fick jag börja träna mer serriöst och då har jag verkligen fått en helt annan känsla. Jag är redo för nya utmaningar och för att utvecklas!
  Billy är helt grym i dressyren just nu. Han går i jättefin form och har verkligen fått bättre steg, mer kontrollerat och "lyfter" inte bara på benen utan sträcker lite också. Min sits har förbättras otroligt sen jag började träna för lisa och jag känner verkligen att dethär är rätt träning för oss. Och då har vi bara tagit 2 lektioner än!
I hoppningen har jag utvecklats mycket. Jag har börjat tro mer på mig själv och Billy. Billy kan hoppa, men jag blir lite osäker ibland och det är då han stannar. Men bara av att träna i grupp 1 gång så insåg jag - det är inte pinsamt att göra fel ibland. Alla andra i den gruppen gör också fel, även om man är en hel grupp som tränar så är det ändå jag och hästen som är ett team under ridpasset.

Detta ska vi träna vidare på nu:
* rida utan stigbyglar och träna nedsittning i trav
* Jag måste ta fram min innertygel lite och bak min yttertygel
* Hoppa bana i galopp
* galoppombyte
* Komma rätt på hinderna


Bild printat ur film. Hur snygg är han inte min häst?! :')

Dagens underbara ridpass!

Var duktig och gick upp till stallet med amanda idag! Var typ storm ute så var riktigt jobbigt haha!

Vi bestämde oss iallafall för att rida ut tillsamans. Så amanda kom till mitt stall också red vi ut.
Var verkligen jättehärligt. Nere vid sjön red vi och travade över lite "cavaletti-bommar" (aka stockar) Vilket gick bra.
Sedan galopperade vi på banvallen fram tills en stock som är på en stig brevid vägen (svårt att förklara , men är en gräsväg brevid grusvägen)
Det sticker ut lite grenar oså på den, men hoppade av och fixade till hindret så det blev bra att hoppa. Vi hoppade det några gånger och gick jättebra för båda två! :D hästarna tyckte det var superkul.
Efter ett tag såg vi att gräsvägen fortsatte in i skogen, och vi fortsatte på den och där hittade vi fler hinder (som någon har byggt typ) så hoppade hela den vägen, i galopp. var riktigt roligt och har aldrig ridit där förut direkt! :)

Vi fortsatte utforska, men dock lite innan en raksträcka som är i slutet på runda. Vi red in på en knappt synbar väg i skogen. Den var jättemysigt. För att komma ut till fältet som vägen ledde till var man tvungen att hoppa över en bäck vilket var jättekul! :D
Sedan rejsade vi och hästarna var jätteglada och goa, ingen bråkade eller drog, Billy lade in lite glädjesprång vilket bara var kul ;) Billy trivs verkligen med Hillman vilket är jätteroligt tycker jag och amanda! :D

Red i ca 1,5 timmar. När jag kom tillbaka till stallet borstade jag en trött Billy och sedan kom Fanny upp, hon hade gått upp och vi skulle ta sällskap hem. alltid lika roligt att snacka med heenneee, och sedan stannade vi vid vårat "pratställe" (typ där vi inte åker samma väg längre) och snackade i 40 minuter hehe ;)

Amanda och jag filmade lite när vi hoppade oså (jag och Billy är i slutet!)


Utvärdering - magic brush

Eftersom jag fick 2 paket med magic brush i julklapp så tänkte jag utvärdera dem nu.

Jag tycker att det är några jättebra borstar, men jag tycker inte att dem är speciellt "magic".
På Billy är dem lika bra som en vanliga piggborste, kanske tar bort leran lite bättre men det är inte mycket.
Sedan så har jag - som många andra också märkt, att borstarna är likadana. Den som är till benen är likadan som den som är till pälsen osv.  På den nyaste kollektionen har dem tagit bort texten på borstarna ;)

jag har faktiskt använt magic brush i manen på Billy mest, han har väldigt tjock man och borsten tar sig igenom bra men sliter inte så mycket (på hans iallafall).
I svansen är den ännu bättre, så det är verkligen ett hiss!
Så själv tycker jag att dem är bra - men inte överdrivet bra. Jag trodde dem skulle vara mer "magic" om ni förstår vad jag menar? ;) Men det är ju olika från häst till häst också!

Jag älskar dig


Dagens dressyrträning

Gick verkligen jättebra idag!

Vi valde att rida ute idag i det fina vädret, känns jättetråkigt att stänga in sig i ett ridhus när det är runt 10 + och sol ute. Billy verkade också uppskatta att vara utomhus idag. Som tur är har ju munkebo 2 paddockar som man får rida i om man har ridhuskort.

Idag har jag verkligen fått träna på min sists. Fick rida utan stigbyglar i slutet i trav, vilket är väldigt jobbigt på Billy eftersom han har så stor trav. Men när jag väl fick in sitsen lite ordentligare så kändes även det jättebra och jag fick mycket bättre hållning = Billy gick i grym form!
  vi tränade också lite på 3 moment i LC dressyr, eftersom jag kanske ska vara med i programridningen som är i april, men är inte säker om vi är redo för det än.
Iallafall så var Billy pigg och go idag, till och med galoppen gick perfekt idag, han har mycket mer energi när vi är utomhus så då behöver jag inte driva så mycket vilket gör att jag kan koncentrera mig mer på min sits :D
Billy gick i jättebra form idag och hade verkligen energi i stegen, han var mjuk i munnen och bara glad och positiv till allting!

Lastningen hem och dit gick jättebra idag. Hem gick allra bäst!

Så nu ska jag träna mycket på att rida utan stigbyglar. Ska försöka att skritta och trava fram utan stigbyglar när jag rider hemma, tex på uteritterna. Ska även träna på att hålla uppe min blick så jag får bättre hållning. Älskar att ha något att träna på här hemma också istället för att bara rida runt lite på måfå.

Det som vi gjorde idag var verkligen sånt som jag och Billy behöver! Lisa är en jättebra tränare!! :D


Dressyrträning

Nu ska jag snart åka till stallet och göra iordning Billy för dressyrträning i ridhuset! :)

Tror att det kommer bli jättebra idag, har ingen aning om vad vi ska göra som vanligt men lisa hittar nog på någonting. Hoppas Billy är snäll med lastningen idag och inte bråkar ;)

Kommer nog film senare ikväll!gammal bild. haha fint han går va? ;)


Design - det viktigaste?

Tycker ni det är viktigt med en bra design?

Jag tycker att det är jätteroligt med en lite speciell och vågad design. Den behöver inte vara avancerad, men den måste vara lätt att hitta i och inte för rörigt. Men det första man kollar på när man går in på en blogg, enligt mig iallafall, är ju designen.

Jag gillar när man gjort designen själv. Men har man inte dom rätta programen, så är det ju svårt och då är det ju bättre att någon annan gör designen.

Jag älskar att göra designer! Det är verkligen jätteroligt.
jag gör designer till andra, när jag har lust. Och på ett villkor - ni måste säga hur ni vill ha den. För jag har inte så bra fantasi när det gäller designer (a)
Jag är ju inte jätteduktig, men jag jag gör gärna designer till andra för att det är kul, det är inget krav på att använda den sen :) Men komentera gärna om ni vill ha en gratis header och säg hur den ska se ut så kanske jag gör en åt dig!


Haha, min allra första headere jag gjorde, någonsin. I ett program som heter photofiltre. Vacker va? or not ;)

Ny design.

Har pysslat lite med en ny design ikväll.
Provade att göra en animerad och jag tror att det blev bra (iallafall i min webbläsare?)
Var ganska krångligt men när man väl kom på hur man skulle göra så var det enkelt. Skulle igentligen kodat lite mer - nu är den bara slarvigt kodad. Men ska fixa mera imorgon :)


Planer för imorgon och söndag!

Lördag
Cissi, anna och bachan kommer hit! :D (för er som inte vet det är anna pappas tjej, cissi är lika gammal som mig och rider sjuuukt bra, bachan är några år yngre)
firar hannes på eftermiddagen, släkten kommer
jag och cissi åker till stallet, mockar och skrittar Billy
Hem och käka
kolla på film

Söndag
Cissi anna och bachan åker hem :(
åka till stallet
lasta billy
åka till munkebo för dressyrträning
åka hem
äta polisbricka
kolla på ponnyakuten
läsa i min engelskabok

Tror det kommer bli en bra helg! :Dprintat ur film från förra dressyrträningen.


Dagens ridpass

Blev en lång o rolig uteritt idag!


Jag och vicki har helt klart fått träna på våra fegheter idag ;)

Iallafall så red vi i ca 3 timmar uppe i skogen. Linnea visade rundan. Var jättemysigt och fint i skogen, var dock lite backar och bröte i backarn men det gick bra för alla hästar. När vi var mitt i vägen så skulle vi in i en tät skog, och jag har typ lite fobi för att få mitt knä krossat emot ett träd, så valde att hoppa av och leda Billy den korta biten. Men när vi kom till sten som täckte halva vägen, så gick Billy upp på stenen, och ner sen igen, haha :D han tyckte typ inte det var jobbigt alls ;) Sedan var det lite lera vi skulle igenom, var ganska läskigt tyckte jag och Billys benskydd blev ju fina efteråt haha. Vi red även förbi klagomuren som jag och Fanny hittade för många årsedan, det spökar där! På ett fält brevid där blev Billy lite cp och började trava och takta och frusta upp sig, studsa lite och så, haha.
Var jättefint att rida på fältet, och i slutet av fältet skulle vi hoppa över en bäck, och då ramlade jag nästan av hehe. Billy hoppade stooort och liksom snubblade till lite i landningen, så jag flög fram på halsen och typ ner på sidan, men lyckades hålla mig kvar tillslut iallafall!

Blev endast skritt och trav idag men alla hoppade även över en stock i galopp vilket var himla kul!


Uteritt

Idag ska jag rida ut med Linnea och vicki :)
Vi ska rida lite i långeruder skogarna. Blir nog mysigt! Linnea ringde mig precis så pratar med henne llite just nu :)


Bildminne


Linnea fotade först mig och Billy när jag red ute i skogen, blev jättehärliga bilder!
sedan åkte vi och köpte godis och åkte till hennes stall, där hade precis Fridas (hon som tränar mig i hoppning) nya häst kommit , Jan-e. Så vi kollade på ihopsläppet och sedan red Linnea dressyr på Flisan i paddocken, och jag fick även rida en liten stund. Linnea rejsade också uppför en backe :D Var två andra tjejer där som är lite yngre, Alice och Eira. Dom var jätteroliga haha och när vi skulle gå i lera så hade jag bara foppatofflor på mig, o då sjönk den ena ner och försvann xDD vi har fortfarande inte hittat den..
Saknar sommaren!<3
Jag och andra hästar


Jag och wincentJag och Asmer (bilden över och under)


Jag och Erk


Jag och BoccacioJag och Bombibitt

Jag och Erk


Jag och WilleJag och Flisan (linnea som fotat)

Tänkte att ni kunde få se när jag rider lite andra hästar än Billy. Många bilder är gamla och inte speciellt vackra, hehe :D

Träning från marken

Idag har jag och Billy tränat från marken och ridit ut en sväng! :D


Började med att löslongera lite, var ju uppe i sommarhagen som är ganska stor, så krävde inte att han skulle springa på volt direkt, men han gjorde det ibland och var jätteduktig! :D
Sedan busade jag lite med honom och sprang lite, trickade även lite och tränade lite på the seven games, gick jättebra.

Sedan red jag ut en sväng i repgrimma och halsring, var underbart. Både travade och galopperade, att kura ihop sig på Billys rygg när det är lite kyligt ute, och bara spränga fram i galopp i endast halsring, kan inte beskriva den känslan. Så himla underbart, älskar det.


Filmen från hoppträningen!


Hoppträning!

Minns inte om jag sagt till er att jag skulle på hoppträning idag? :)


Iallafall, red för första gången i hoppgruppen som är på onsdagar!
Billy har flugit runt bland vattenmattor och en liten shettis som var med i gruppen, haha! ;) han tyckte det var jätteroligt iallfall och var jätteduktig.

Vi fick hoppa lite olika hinder, typ några studs och en grind, sedan fick vi hoppa vattenmatta för första gången, han vägrade ingenting! :')
Vi fick även hoppa lite små banor och i slutet fick vi hoppa en lång banan, där höll han galoppen hela tiden (förutom när vi bytte galopp) och var så duktig! :D Jag är verkligen nöjd med den rundan.
Dock ramlade en tjej i gruppen av och hennes hjälm gick sönder med, usch! var lite läskigt. 

 Fick jättebra tips och ellen var en jättebra tränare! :) hoppas vi kan träna i den gruppen flera gånger för alla var jättesnälla (är reserv i ponny och hästgrupperna).

Billy var jätteduktig med lastningen idag också, både dit och hem.
Om fillmen från idag hinner ladda klart så får ni den idag, annars får ni den imorgon!


<3333

FREDRIKA ASPLUND, WILL YOU MERRY ME??


Dagens ridpass

Idag var Billy så himla duktig!<3


Red ut en sväng och tränade på övergångar och att han inte skulle tappa formen i övergångarna. gick verkligen jättebra, tränade mycket galopp - skritt och trav - galopp. Räckte med att jag gjorde en halvhalt så blev han jätteuppmärksam och lyssnade.
  Jobbade honom i ganska hög form och tränade mycket på min sist, har verkigen blivit bättre nu när vi börjat träna mer regelbundet på bättre underlag! :)
Han fick även rejsa lite såklart, det tyckte han var jätteroligt och bockade lite, min finaste billy! älskar dej.Duktig Lisa som gästbloggat!:D

Hann inte göra nåra tidsinställa..men som tur är bloggade Lisa lite ;) är i skola nu,Haft håltimme och jag o mina kompisar köpte glass!
bloggar mer senare!


LISA OCH PARYA POWER!!

Tjena rabarber, Vår och sol, livet leker!
Jag och parya schteker i solen, bleka som lik... Men we love life either way!

Idag ska parya och hennes hest Smilla hoppa och jag ska först, hör och häpna, ta av mitt gips och sedan rida dressyr på vårvind.

Bjuder på bild-


Lite bilder från i lördags
Linnea har fotat! :)

Mysig dag i stallet!

Har varit en lång dag i stallet :)

Började med att mocka åt Wille och Billy, göra foder, hö vatten osv. Båda boxarna var ganska lätta idag faktiskt! :D
Sedan tog jag in Billy och ryktade honom länge, han var jättegosig och mysig. En uteritt blev det idag, var jättefint ute med sol, var så himla fint nere vid sjön. Han var pigg och busig och bockade ganska mycket, bara glädjesprång. rejsade mycket och han var jätteduktig.
Sedan red vi in på en nytt område idag, man får liksom rida över ett gärde, till ett ödehus med ett gammalt stall, bakom där finns en skog jag ville kolla på. Var mysigt i skogen.

När vi kom ut ur skogen ville jag kolla lite på det gamla stallet, så red lite närmare och kollade in genom ett stort hål i väggen, så en gammal box och gamla redskap som fanns där inne, också låg det kvar massa halm på loftet. utanför låg det någonting rött, som såg ut som en gammal vojlock, skulle rida fram och kolla med då var det någonting som ramlade inne i ladan, hehe så blev lite läskigt så red iväg. Men var verkligen fint där!

I stallet ryktade jag av Billy och släppte ut honom. Tog in Wille och ryktade honom länge! Han var jätteskitig så tog ett tag, men ren blev han iallfall ;) Sedan gick vi ut i paddocken också longerade jag honom. Han var jätteduktig i alla gångarter, men i galoppen fick han ryck flera gånger och bockade som en galning haha, han tyckte det var roligt! :D
min finaste<3

Budgetaffärer?

Har ni också märkt att hööks har blivit som en budgetaffär?


Jag tror ärligtalat att det har blivit kallat så, eftersom dom härmar många produkter. Dom gör kopior, som dock inte blir lika snygga, då tycker folk att om man inte har råd att köpa "orginalet" så kan man köpa en billigare variant på hööks.
Det är ju sant, men jag tycker inte hööks är dåligt. Men jag tycker verkligen inte att sakerna som dem härmar andra med är speciellt fina, visssa saker har dem lyckats med men långt ifrån allt.

Jag tycker det är bra att köpa nödvända saker på hööks. borstar, grimmor , sprayer och salvor. Det jag har köpt där har alltid varit i bra kvalite. Schabraken har faktiskt också varit i bra kvalite, även fast jag inte tycker att så många är snygga, men jag gillar dem jag har! :)
Men pågrund av detdär med kopiorna och alla skriverier om hööks, så ser jag också det som en "budgetaffär" även om jag inte tycker det. Det har blivit lite som ett slangord att tycka det.

Börjes har man ju hört mycket samma saker om. Men dom affärerna är ju bra om man inte vill köpa ett schabrak för 500 kr, men ändå ha ett fint och stilrent schabrak :)

Vad tycker ni är budgetaffärer?Detta schabraket är ju iallfall - enligt mig - helt underbart snyggt! :D

Hopptävling 10 mars

Ska börja med att säga att Billy var envis med lastningen dit idag -.- men hem gick det jättebra sen!

Iallafall, när vi kom dit så lärde jag mig banan först såklart. Linnea var med mig och vi kollade lite på ponnyerna som hoppade. Precis när vi kom in var det en ponny som gick omkull, och ekipaget efter ramlade ryttare av, kändes som en lockande bana haha..

Sedan när vi sadlade upptäckte jag att jag glömt sadelgjorden.. så ammi fick åka i räcerfart och hämta den, usch jag var jättenervös att hon inte skulle hinna tillbaka, tur att linnea var där annars hade jag väll brutit ihop totalt xD men hon hann tillbaka och jag kunde rida fram länge och bra. Billy kändes fin på framridningen och visade upp sig lite för de andra hästarna ;)

50 cm
Jag valde att trava runt i denhär klassen, för att känna att jag hade kontroll på honom. Han kändes fin och flöt på på alla hinder, dock rev han ett hinder tyvärr. Sedan en gång fick jag lägga en extra volt för vi kom lite fel och blev missförstånd, alltså inte en vägran men i en sväng så kom vi lite fel (ni ser mer på filmen). Men han vägrade inte en enda gång på grinden eller planket med text, trodde faktiskt lite att han skulle kolla på dem men det gjorde han inte! :D

60 cm
Här kändes det mycket bättre!! Dock 2 onödiga rivningar men han kom lite fel i galoppen, och kan ju inte begära så mycket eftersom han inte har det riktiga galoppsteget, eftersom han är travare.
Iallafall så höll vi galoppen nästan runt hela banan  och vi fick jättegoa och bra språng och jag är verkligen supernöjd med Billy! :D Kändes verkligen bra denna rundan!

Så i helhet är jag supernöjd med Billy! :D Våran första hopptävling, och det går så bra! Nästa gång tar vi det felfritt! ;) Var jätteroligt att tävla iallfall, det tyckte både jag och Billy!Imorgon (:

Kommer inte hinna blogga sådär jättemycket på förmiddagen som ni förstår.. Klockan halv åtta ska jag åka till stallet, vid nio halv tio åker vi till munkebo, rider fram tävlar osv..


Fixat inför tävlingen!

Åkte först till granngården och köpte nya ridvantar och ridstrumpor :) eftersom mina stövlar tyvärr inte hunnit komma än...

Sedan åkte jag till stallet.
Började med att smörja all utrustning, plockade isär tränset och smörjde noggrant. Smörjde även grimma, stigbyglarna och mina skor.

Sedan bytte jag till det vita schabraket och borstade av padden osv. Fixade lite saker helt enkelt, lade fram det som skulle med imorgon.

Sedan gick jag ut och hämtade billy. började med att schamponera svansen, gick bra! :) Sedan tog vi en promenad, en riktig bus promenad! i både skritt trav och galopp. Haha var ganska jobbigt att hänga med i hans galopp med mysigt med. Han var sådär busig och varje gång jag rivstartade från att skritta/gå så började han bocka och var så himla glad, min gullehäst<3

I stallet sedan ryktade jag honom i 1 timme. Tog på lite glans spray, kammade igenom hela svansen + flätade upp den. Borstade med massa olika borstar tills han glänste, han blev så fin! Sedan fick han på sig sitt jacson stalltäcke och gå in i boxen :D

nu ska jag snart äta trerätters middag med mormor och morfar. Sedan blir det kolla på film tills jag somnar, taggar tävling imorgon hur det än går!!


Film minneAsmer, fannys förra ponny red jag ganska mycket :) Dels för att vi bytte hästar många ridturer också red jag honom när fanny var sjuk / bortrest ibland.
Han var verkligen en jättego ponny, men väldigt busig och inte sådär jättelätt att jobba med ;) Han var inte så gammal heller, minns inte exakt ålder just nu men..

Ser lite halv förjävligt ut på filmen, det är inte direkt någon låg och rund form han gick i där, han la sig ganska högt upp. Men han kanske tyckte det var jobbigt och gå i så låg form..
Iallafall så concentrerade jag mig på att få honom att jobba med (eftersom jag inte jobbar honom så ofta) så ville jag bara få honom att gå bra och tänkte ingenting på min sits.

Saknar verkligen att rida ponny!

Ny tidning!

Har ni läst den nya tidningen?:) ligger och läser den just nu, helt klart den bästa häst tidningen jag läst.

Tänkte säga ett av kyras guldkorn om ridning.
"en bra ryttare lever på ett litet antal bra steg och bygger vidare på dem. Hon "glömmer" de dåliga sakerna. Oerfarna ryttare tänker mest på det som inte är bra"


Filmen


Snart kommer en liten film :)

Från i måndags! filmade lite men det cpade med uppladdningen så den kommer idag istället (om det funkar sen)

Är inget speciellt, lite mys bara.


Tränigen från marken

Idag var Billy verkligen lugn och duktig!


Tränade i en stor hage idag, jag tycker det är lite svårare då det är större för Billy att springa på + att han är van vid att få gå och äta där. Men idag försökte han inte äta en enda gång eller springa iväg.

Började med att träna att han skulle följa mig löst, gjorde mycket tvära svängar och han följde med jättebra i serpentiner och snäva svängar. Sedan tränade jag även på att han skulle backa och gå frammåt utan beröring och att jag stod stilla, gick jättebra det med faktiskt! :D
Tränade också på att han skulle gå runt tunnorna löst, han tycker dom är lite läskiga men idag gick det faktiskt bra och att han skulle gå löst ever en bom efter mig, men när jag inte gick över utan svängde precis innan skulle han också göra det. Gick perfekt!

Efter ett tag hoppade jag upp och red i halsring, gick verkligen superbra idag och han lyssnade perfekt! gick över lite bommar och gjorde många volter. Han har verkligen blir bättre på det nu och lyssnar utan att jag knappt tar i halsringen.

Tricktränade lite också, träna vacker hov uppsuttet och från marken och att han skulle lägga upp  hoven på ett däck, det sitter verkligen bra nu och jag är jättenöjd!:D

Världens underbaraste häst!<3jag älskar dig.

Duktiga Billy!!

Har tränat från marken idag på ett stort gärde tillskillnad från paddocken som vi brukar!:D gick skiiitbra, skriver mer sen!


Hemma :)

Hemma en stund nu men ska snart gå igen ;) ska möta Amanda halv fyra oså ska vi gå upp till stallet, eller ja hon går till hillman o jag till Billy men våra stall är ju nära varandra så! Nu ska jag käka lite och sedan byta om, vi hörs!

Btw så har vi studiedag imorgon!:D


Dagens hoppträning

Idag var Billy så himla duktig! :D


Tränade lite inför tävligen på lördag. hoppade först lite titt-hinder enskilt och sedan satte vi ihop det till en banan, där det blev en kombination, ett plank och en typ.. Grind. Hoppade några hinder flera gånger på banan.

Billy var jätteduktig och tyckte det var jätteroligt! :D Han vägrade bara en gång, och det var när vi hade höjt det till 90 cm så blev jag lite nervös och tvekade lite och då vägrade han. Men vi tog nya tag och hoppade igen och då gick det jättebra, så där avslutade vi på 90 cm!

Såå nöjd med Billy idag och känner mig väldigt säker inför tävlingen på lördag nu med!
Är så jäkla trött så nu ska jag sooooooooooooooooooooova<33


Beställda!:D

Hoppas hoppas hoppas att dom passar nu :) annars får vi sälja dom vidare till någon annan!


Såhär är jag som ryttare

Jag tror att jag är ganska lugn som ryttare.

Jag stressar sällan upp mig och tappar humöret. Jag är väldigt envis och kan kämpa jättelänge för att någonting ska fungera när jag rider.
Jag vill alltid att det ska gå bra, men när det går dåligt blir jag mest ledsen. Men jag är ganska bra på att ta fram det possitiva i ett dålligt ridpass, jag är liksom ganska bra på att tänka "men han gjorde iallfall en bra galoppfattning" osv.

Jag har väldigt mycket tålamod också. Tappar nästan aldrig humöret och blir arg på hästen, vilket är bra! Jag gillar att ha roligt och busa lite under ridturen, för att göra det roligt för hästen också! :)Lite äldre bild :)


Hoppträning

Imorgon är det dags för hoppning i ridhuset!

Ska hoppa lite lätt, lite "titt-hinder" typ plank och sånt, som uppvärmning inför tävlingen så han inte blir för förskräckt ;) vill ni ha film?Hehe, riktigt gammal bild!

Mobilblogg

Sitter i cafeterian och säljer.. Ska va här hela dagen! Slappt. Imorgon med. Idag får Billy vila för ska fira min lillebror som blir fjortis. Så bloggar mer ikväll, ska nog göra en film och lite sånt!


Horse post


Dressyr för ett år sedan

och nu.
Lite skillnad kanske? :)

Haha!


Min älskade häst<3 - bildbomb

Idag har Billy varit såå duktig! :D


Har inte gjort något speciellt, fotade lite i sommarhagen, släppte honom så han fick springa vilket han uppskattade väldigt mycket. Han var busig och glad hih. Blev inga kanon bilder men dom blev helt okej, roligt att ha lite bilder iallafall!

Sedan myste jag med Billy jättelänge, satt ner och han stod och sov precis brevid mig och ibland hade han mulen i mitt hår och gosade. Han blåste i mitt ansikte och var helt underbar. Är verkligen inte bortskämd med sånt när det gäller billy, han kan vara ganska vag på sånt ibland.

Han stod helt lös så, även fast det stod en hink med pellets 10 meter bort och det var hästar som gick förbi. Han var så lugn och go, var så himla glad över att han valde att stå och sova hos mig istället för att gå iväg! :')

Älskar dig Billy.<3
Vad tycker ni om bilderna?

Cha cha bitches

Men tjaaaaa!! ASSÅ måndagar e så himla sega, helt dö trött hahah :D
Freddisch är bäst, tycker att alla som inte känner henne borde lära känna henne, annars begår man ett misstag:( tihihih pusselipuss fredde/ A. <3


Dagen i stallet!

Har varit en underbar dag! :D


Cyklade upp till stallet runt 12. När jag kom dit så mockade jag upp Billys box och pysslade i stallet.
Sedan tog jag in Billy och ryktade ett tag, vid kvart i 2 red jag iväg och mötte amanda! :D

Vi red en sväng i långeruder, den tog lite mer än två timmar. Vi red en runda som jag inte direkt ridit hela på förut, utan ammi har visat mig en bit och linnea har visat mig en bit, så kopplade ihop dom till en runda som var jättemysig! :D
Först så red vi ju uppför hela berget, mycket trav och galopp och vi kunde galoppera brevid varandra och det var härligt! sedan blev det lite mer i skogen, in på lite stigar och det var också jättemysigt.

Vi red lite halvt vilse vissa gånger, haha men det gjorde ingenting. Vi fick rida under två vindkraftverk också, har gjort det 1 gång förut och det är ganska coolt faktiskt! Himla stora dom är.

Tillslut kom vi ut på vägen som ledde tillbaka till långerudsbacken, fast från ett annat håll. Där tog vi en underbar galopp, väldigt lång och ganska snabb och hästarna var så duktiga! Billy var verkligen glad och possitiv idag, såå nöjd! :D


Nyfiken Billy ;)

Ponnyakuten!

Snart kommer det bilder från idag!:)
Lite från hagen, när Rebecka löslongerade Wille och lite mobilbilder från dagens UNDERBARA långritt med Amanda :D
Men först: ponnyakuten!


Dagen i stallet

Cyklade upp till stallet idag!

mötte amanda på vägen och tog sällskap med henne och hillman för hon skulle rida tillsamans med sin kompis Vilma.
Det sista jag sa till amanda var "ha kul och ramla inte av".
Några minuter senare ramlade hon av. jag fick ryka ut med plåster, HAHA sjuksköterska :D men gick bra ialfall!

Först så fotade jag lite i hagen och rensade lite i mitt skåp. La udan lite saker jag inte behöver nu när det blivit lite varmare.

Sedan tog jag in billy och då kom Ebba och Vicki så bestämde att jag skulle skritta ut tillsamans med dem. Vi ryktade och pysslade med hästarna innan , Billy och Samantha var skitiga!
Sedan red vi ut, ebba gick med. Vi red anna-rudan och skrittade bara, mysigt! Gick jättebra och billy var snäll och go.
Tillbaka i stallet ryktade och pysslade jag med Billy länge, han var så gosig! tog in hästarna också och fodrade osv.


Min nya hjälm
Vad tycker ni om den? (: jag gillar den jättemycket och den är jätteskön och väldigt snygg!

Wooow!

Fått min drömhjälm nu ! :') har velat ha den lääänge o nu är den min!!:D dyr men min pappa är snällast!

Nu Ska jag till stallet, kameran får hänga med ;)


Ny hjälm!

Jag och pappa ska till Skövde och köpa en ny hjälm till mig nu, skriver sen vad det blev för nån :D


Dressyrträningen

Tänkte skriva om dressyrträningen idag.


När vi kom till ridhuset så började jag och Billy värma upp lite själva, innan Lisa hade kommit. Han var jätteduktig och gick fint, jag var lite nervös för ville visa våran bästa sida hehe.

När hon kom så frågade hon lite om Billy såklart, sedan fick jag rida runt lite för att hon skulle se hur mycket vi kunde och vad jag behövde träna på.
Jag fick träna ganska mycket på mina händer idag. Måste ta bak ytterhanden lite och innerhanden fram lite för att dem ska vara jämnt, kändes väldigt bra tillslut faktiskt!

Sedan fick jag träna ganska många övergångar, att han skulle hålla formen i övergång från skritt till trav och trav till skritt. Fick också träna på att han skulle gå i ett bra tempo.

Lisa var verkligen en jättebra tränare, hon var mycket för att jag skulle beröma och uppmuntra billy till att göra rätt och att jag skulle se till så han tyckte att dressyren var kul hela tiden! Billy verkade också gilla henne väldigt mycket och jag kände att jag kom åt Billy väldigt mycket idag, att jag kunde komunicera mera med honom när jag ville någonting och jag kunde verkligen rida honom idag!

Vi tog bara lite galopp men fokuserade mest på traven och att han inte skulle "dö" i avsaktningarna utan fortsätta gå energisk. Billy var jätteduktig och jag är verkligen nöjd över honom idag, var nog det bästa dressyrpassen vi haft! :D Billy är så fin min underbara häst.

Hemlastningen gick.. URBRA! vi brukar använda lina på honom för att få honom frammåt (bara en lina bakom som tryck för annars backar han ur) iallfall, idag behövde vi ingen lina utan han gick på jättefint och jag är så nöjd över honom, hoppas verkligen att han fortsätta vara såhär duktig!Hemma från en GRYM dressyrträning!:D

Gick så himla bra idag! Lisa var verkligen en jättebra tränare som jag ska fortsätta träna för, helt klart!

ska fixa filmen, kommer upp senare. så länge får ni en printad bild ur filmen!


Muuusik!

13. 4 låtar som får mig att tänka på 2 hästar jag gillar


Isak<3

Billy<3


Inte så stor blogglust idag..

Men hoppas ni underhållts lite av lisa's fina bilder på oss, hehe :DDD

LISA &FREDRIKA IN THA HOUSE!!!

Jag låter bilderna och rubriken tala för sig själva... Men detta kära bloggläsare är the real fredrika.


Mina åsikter om Gymkana

Det finns väldigt många som tycker till om gymkana, och jag tänkte skriva mina åskiter.
Och nu menar jag gymkana på hög nivå,inte liksom att tävla på en ridskoleavslutnig.

Iallfall, många säger att det är en flängsport och att dom inte har så mycket kontroll på hästarna.
Men jag tycker verkligen att dom har kontroll på sina hästar, dom kan hoppa upp i galopp, tvärstanna hästarna och ligga lite halvt snett på hästarna och även kunna styra dom.

Sedan har dom väldigt mycket kontroll på sig själva och dom måste vara riktigt vältränade! jag skulle inte direkt kunna hoppa upp på Billy i galopp.
När jag såg gymkanan i helgen i scandinavum så tyckte jag att dom flesta hästarna såg ut att ha riktigt kul! dom taggade och och kämpade verkligen för att vinna.

Sedan är det såklart inte alla som har bra kontroll på sin häst, och inte alla hästar som passar till att användas till gymkana. Men majoriteten av dom flesta gör faktiskt det.

Många klagar verkligen på längden, och ja dom flesta är för långa på sina hästar. Det kan jag faktiskt inte neka och det tycker jag är en nackdel. Självklart förstår jag att dom vill komma upp fort på sina hästar utan att behöva ta i lika mycket, men ändå.

Sammanfattningsvis så tycker jag att gymkana är en helt okej sport, istället för att klaga på det borde man klaga mer på tex rodeo som verkligen dödar hästar!
Denna nedersta krashen såg jag och vicki live, vi vad där. Var inte så roligt, stackars hästarna och ryttarna, måste gjort ont!

12. Min favoritgren

Detta är nog den svåraste frågan som någon kan ställa till mig!


Jag älskar hoppning, älskar farten, stämningen och känslan när man flyger över ett hinder i ett perfekt språng. Ska jag vara ärlig, så slår det nog att flyga över ett högt hinder, det slår att göra ett perfekt galoppombyte i dressyren.

Jag tycker dressyr är jätteroligt, det går jättebra i dressyren för mig och billy, det är roligt men ibland kan jag tycka det är lite "tråkigt".
Jag rider mer dressyr än hoppning, jag tror det är därför jag tycker det är roligare med hoppning, det är mer variation för mig liksom.


Men jag skulle aldrig kunna hoppa utan att ridit så mycket dressyr på billy. Dressyren är viktigare än hoppningen, men jag gillar hoppning mer.


RSS 2.0