"den är tjock"

Jag tycker riktigt illa när folk dömmer hästen för att den är tjock, och framförallt när dem dömer ägaren.

När man inte vet någon anledning till varför hästen är lite rund, så tycker jag inte man ska säga så mycket. Hästen kan tex ha varit jättesmal jättelänge, riktigt undernärd, men tillslut lyckats gå upp några kilo och bara fått vila upp sig. Då är det ju mycket bättre om hästen är lite rund, right?

Sedan kan det ju även vara så att ryttaren har försökt att banta hästen väldigt mycket - hästen kanske gått ner några kilo. Men är fortfarande lite rund, då försöker man ju, och gör någonting åt det.
På tävlingar är det mycket folk som säger " men usch vilken tjock häst, kan h*n inte banta den?! " Men h*n som rider hästen kanske försöker, hästen kanske har muskler och kondition att tävla ändå, även om den är lite rund? Man vet faktiskt aldrig hur det är med sånt.

Det känns ibland som man säger oftare till någon att hästen är tjock, än att hästen är för smal. Det är ju bättre om hästen är lite rund, än att den är försmal. Är hästen försmal är det oftast farligare, än om hästen är lite förtjock.

Men den är en helt annat sak om hästen är för tjock, så att den mår dåligt av det. Då måste göra någonting, och ibland säga till ägaren. Men är hästen lite rund bara, tycker jag ingen anledning till att klaga över det.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0