Ridhuset imorgon!

Imorgon ska jag och Ammi åka och kolla på en träning i ridhuset som jag ska rida i:) eftersom jag ska vara med i några lektioner ibland så är det bra och se hur det verkar oså. Men tränaren verkar väldigt duktig så det blir nog bra.
Vi ska även kolla på transport och se om vi känar mer på om vi hyr eller om vi ska kolla på en egen billig :D


Billy och fine på sjöstjärnans ridläger!


Ett perfekt hopp



Minns detta så väl!

Var på sjöis, ett ridläger jag vart på i 4 år och förra året hade jag med Billy! :D
vi hade precis hoppat på gräsbanan, en hel bana med mur, plank osv. Billy var sjukt duktig o hoppade allting ! :')
alla hinder var ca 70-80 cm höga. Ni ser muren bakom, men där är den lägre eftersom en häst vägrade o då la dom ner muren ;)
iallafall så fick vi hoppa lite högre sen, o det var då vi hoopade detta hoppet! Han har jättebra teknik och vi får jättegoa hopp alltid, men detta var helt underbart! Avståndet och allting stämde perfekt när vi kom över liksom, är fortfarande nöjd. Är så glad att min grymma ridlärare fick det på kort, gillar verkligen bilden! Det kanske ni ser på mitt smile ;)

Göteborg Horse show 2012

Eftersom vicki har bestämt sig för att inte åka med detta året så ska jag åka dit med lisa och parya!

Eller lite halvt själv då, tror det kommer bli så att jag åker till Lisa på fredagen, sover där och sen åker vi in till göteborg på lördagen, dom ska gå på showen men jag ska bara gå på mässan, men jag kommer träffa massor av roligt folk när dom är på showen, johanna, eve, elin, felicia och ah, massor! Ska gå på två bloggträffar också, elevating's och felicias! :)

Jag kommer vara där från klockan 9 - 21 (ungefär) lördagen.
så om någon av er, mina läsare ska dit så får ni jättegärna träffa mig! :D Ni kan komentera här eller adda min msn, så kan vi bestäma vart vi ska träffas på mässan!


Jag tror att det kommer bli jätteroligt, med massa grymma personer och mycket shoppning! Ska tigga lite pengar av mamma och pappa ;) Sveriges största hästfest vill man ju inte missa! :D

längtar längtar längtar!!!


Denna outfiten köpte jag förra året.
Fint lindat va , HAHA?!
tror billy vill ha en ny snart.. ;)

Mockning

Hur brukar ni göra när ni mockar?
Jag brukar mocka upp allting och lägga allt rent i mitten, ta upp det och sedan sopa rent på golvet. Sedan kör jag ut allting.
Jag brukar även lägga en spade med spån på golvet för att det ska torka upp, sedan får det ligga där medans jag rider så det blir helt tort i mitten. Sedan sprider jag ut all gammal halm i mitten och ny halm runtom så det blir rent hela hela tiden. :)


Dagens träning

Tränade från marken idag:)
Gick verkligen jättebra, först tränade vi lite ledning, bara gå runt oså. Tränade på Att han skulle trava när jag sprang o stanna och vända sig mot mig när jag stannade. Gick superbra, är riktigt nöjd!
Gjorde det både i repgrimma o halsring. Sedan tränade jag med presseningen , han fick gå över den flera gånger o tillslut gjorde han det löst!:D kunde hålla på med pressningen På honom o i början var han lite rädd men sen gick det bra!
Red i halsring med, gick SÅHÄÄR bra :') underbart, så sjukt nöjd!


Sitter i bilen o väntar på pizza!

Har massa att berätta om dagens ridpass !:) men ska käka pizza nu o bloggar senare!


Helghelghelg!

Jag älskar helger, men jag hatar när dom tar slut!:( söndagskvällar är värst, ush! Brukar sova 5 minuter typ, sedan är man död i skolan. Måndagar skulle vart helt okej, om vi inte hade engelska och idrott.. Iallafall om nån liren nattuggla oxå är vaken så får ni gärna Messa miig, har tråkigt!
070-347 90 25

Hihi Amanda har målat en sån fin bild i min mobil :D svenssoN, du är bäst!!


Ny header!

Puuh, äntligen klar!


Den blev inte direkt som jag tänkt mig, men den blev helt okej ändå. Programet dampade och jag är trött och vill bara kolla på ponnyakuten nu, så det fick bli som det blev!

Vad tycker ni? :D


Dagens ridpass

Idag följde Fanny med mig till stallet! :D

Jag och Fanny har gått i samma klass sedan 3:an, vi började rida tillsamans, skaffade sköthästar, medryttarhästar och foderhästar tillsamans. Så det var roligt att ha med henne till stallet igen, eftersom hennes foderhäst åkte i början av året :c

Iallafall så var Rebecka snäll och lånade ut Wille till oss, så vi fick rida ut tillsamans!
Vi red två rundor som heter anna-rundan och gården för alla.
Det var jättemysigt, jag fick rida wille lite också och  han var väldigt pigg eftersom han har en liten viloperiod just nu, men gick bra ändå. Vi galopperade på ett fält några varv i lugnt tempo och båda hästarna var jätteduktiga då. Sedan fick dom skutta över lite grenar och bara lulla runt lite allmänt, var jätteroligt!
Var ute i ca 1,5 timmar, skrittade ganska mycket.

Sedan pysslade vi och gjorde klart i stallet, nu ska jag snart äta tacos och kolla på ponnyakuten men först ska jag fixa lite med den nya headern, eftersom mitt program dampade lite igår när jag skulle göra det, hehe.


Drar till stallet med Fanny!

Om ni har tur Kommer de filmer från dagens ridpass;)


Sätter mig med en ny header!

:p

Dagens ridpass

Idag red jag lite dressyr på Billy! :D


Värmde upp genom att skritta ut en sväng, och sedan red jag rätt in i skogen (alltså vek in från stigen) för har upptäckt att det är jättefint underlag där inne, typ mjukt gräs och löv. Så red runt där inne bland träden lite och hoppade över lite stockar som låg lite överallt. Billy tyckte det var jätteroligt! :D

Sedan red jag till ett gärde som jag ridit på lite just nu, eftersom deet är så dåligt underlag på vägarna.
Billy brukar vara ganska pigg där, men idag var han lugnare!  Kunde till och med galoppera över hela, sist jag gjorde det stack han med mig ;)
Iallafall så jobbade jag honom mycket i form i galopp, alltså det går verkligen bra nu i det som förut var vårat svåra varv. Tror att vi har tränat lite mycket på det svåra varvet, för nu är det lätta varvet det svåra, haha. Men det är bara att träna!

Igår när jag kom hem låg det nya ridkläder till mig hemma! :D ett par jättefina ridbyxor, ridstrumpor, fleece och en fleece väst till! Tack så mycket! :D

Förresten så håller vi på och skaffa ridhuskort här i Hjo nu, eller ah en bit utanför Hjo. Så Vi har pratat med dom som har transport, några av ammis kompisar som rider i det ridhuset och allting verkar jättebra! :D 


Filmade lite idag, men kameran dog efter ett litet tag så filmade bara "uppvärmningen" -.- kanske lägger ut filmen senare.

 
image description

Grym kväll!

Har varit i firat en kompis lite nu i efterskott :D


Haft jätteroligt, kollat på lite gamla filmer från när vi gick i fyran, typ från småstjärnorna och lite bilder som någon jävel hade lagt ut på facebook haha..
Sedan har vi spelat spel oså, bara snackat lite :D Ätit god mat också, och GRATTIS EBBA!

ska skriva om dagens ridpass snart (:

Förlåt för dålig bloggning..

Men har haft sjukt mycket i skolan denna veckan D:


Idag var jag illafall hemma, för hade så sjukt ont i magen imorse så jag kunde knappt stå upp! Det var hemskt!
Så har legat i sängen hela tiden med min värmekudde och en bra bok. Har även pluggat lite So och nu på kvällen tränade jag inför matte provet som är imorgon.

På eftermiddagen kände jag mig lite bättre iallafall, så jag och mamma var uppe i stallet och fixade lite åt Billy. Sedan gick hon med mig när jag red Billy en sväng, var mysigt! Han var glad och pigg och fick galoppera och trava lagom mycket också red vi lite på stigarna som finns runtom i skogen :) Var mysigt!

Imorgon ska jag till skolan och sen på kvällen ska jag hem till Ebba och fira henne!



Några gamla bilder på Billyponken C:

Hemmadag

Har varit hemma o chillat idag.
Har gjort lite so och gått ner till bibloteket och lånat lite böcker. Så kvällen han spenderats i sängen med massa böcker:) har ätit pizza med pappa o lillebror också!
Har verkligen börjat tycka de är kul att läsa nu igen, förut läste jag jättemycket och var på bibloteket jättemycket, när jag kom dit idag kom hon som jobbar där ihåg mitt namn fast jag inte vart där på typ 1000 år (a)
( nu blir väll mamma glad att jag läser då mkt igen)
Min mamma jobbar på biblotek i Tidaholm o kan ta hem mycket böcker till mig, därför har jag alltid läst mycket :D


5. Vilken mobil har du?

Jag har en Iphone 3GS.
Den är verkligen jättebra och jag är supernöjd med den! Fick den i midsommar present av pappa och det är typ den bästa saken jag har fått någonsin. Den har liksom allt, som bra appar och roliga spel + bra funktioner. Är som en mindator ungefär.

Dock så har jag tappat den så den har lite sprickor men funkar jättebra ändå!

Movietime




som ni ser var han ganska taggad och ah, busade lite ;) Vi hoppade inte sådär jätteserriöst utan mest bara för att det var kul :)

Vila i frid bästa vän♥



Den 21 maj 2009 provred jag världens finaste ponny.
jag blev hans skötare, och efter några månader fick han komma hem till mig och bli min♥





Isak var rädd för bilar, vatten, transporten och alltmänt hetsig och nervös.
Det tog mig 2 timmar att få in honom i stallet första gången. När vi väl var inne stegrade han sig och höll på, så jag sprang ut med honom igen. jag hade ju nyss fyllt 13 år.



Men jag kämpade, oj vad jag kämpade med denna lilla ponny. Det var först då som jag blev intresserade av NH och trickträning. Jag och Isak kom riktigt nära varandra efter 1 år.
Jag tränade bort hans bilrädsla, hans vattenrädsla och han blev en lugn och fin häst. Min bästa vän.




Ser det ut som om han varit livrädd för vatten..?


Efter några 100 NH träningar och kämpande i paddocken men denna lilla ponnyn,lärde jag honom trixen Buga, Vackor hov, spansk skritt och be.
Han följde mig överallt, löst ute i skogen bland stockar och sten. jag kunde rida honom utan varken sadel och träns, vi litade på varandra. Har aldrig känt en sån samföring men en häst.



Men det visade sig att isak hade en gammal ryggskada, som behövdes tränas bort med hjälp av att han skulle få bättre ryggmuskler. Av en slump fick jag kontakt med Isak's förra medryttare, så hon kom och hjälpte mig och blev min ridlärare. Vet inte vad jag skulle gjort utan henne.
Isak blev frisk och bra i ryggen och jag kunde rida som vanligt efter några månader.
När jag fick isak var han hopprädd, men när han åkte vågade jag hoppa 1 meter utan att vara nervös alls..


Men trots allt började jag känna mig förlång för Isak. Han var bara 139 cm.
Så vi började leta nytt hem till Isak. Tillslut blev det att han åkte till en handikapps ridskola.
Efter några månader där fick han ont i ryggen igen. han blev inte bra.
De satte ut honom på annons, och jag skulle igentligen fått köpa honom. Men det hängde på om stallägaren skulle låta oss fixa en box som finns i stallet där jag har Billy. Men hon sa nej.



Isak var så dålig i ryggen att de beslutade sig för att avliva honom.
Det var det värsta jag varit med om. någonsin.
Jag fick vara med, in i det sista. Det ville dem.
Jag stod där i boxen, för 1 år sedan. Ensam med Isak.
Hur säger man hejdå till sin bästa vän?
Jag grät, oj vad jag grät! Jag borstade honom, klippte lite av manen att ha som minne. Jag stod och bara kramde på honom i 1 timme minst. 3 timmar har aldrig gått så fort..
Det finaste var att han märkte att jag var ledsen
varje gång han gjort sina trix , har jag alltid skrattat och blviit glad
tror ni inte att Isak, med ont i ryggen och dålig i hovarna
går ner i buga mitt framför mig?
Det var det finaste jag varit med om. Jag bad honom inte, han gjorde det själv. för att få mig glad.

Direkt när jag åkt därifrån avlivades han. Jag ville inte vara med,, jag ville inte se honom död. Jag ville minnas honom som levande...

R.i.p Isak♥

Bilderna ovan är bara dem få som jag hade på datorn.
Några filmer jag har gjort om isak:
Den längst ner visar våran tid lite bättre med filmer oså, kolla gärna på den, eller på alla!<3

Dagens ridpass

Gick jätte bra med Billy idag!


Hoppade lite i en av sommarhagarna, inte så högt eller komplicerat alls.
Hade ett kryss på ca 50 cm i mitten.

I uppvärmningen gick det verkligen superbra, han var skitfin i  skritten och gick i perfekt form. I traven gick han också i jättebra form och galoppen gick helt okej med formen.
Sedan började vi hoppa lite, han var ganska taggad och vägrade trava över, haha. Men fick honom att trava över hinderna lite iallafall, även om han själv fattade galopp efter ;) Han bockade och stegrade lite när jag höll in honom men det var bara för att han ville springa.






printat från film. lägger kanske ut filmen sen.

Stallet

Drar te stallet nu :)
Får se vad vi hittar på men blir nog uteritt eller kanske lite dressyr / markarbete på något gärde, beror på hur underlaget är lite överallt oså.

Mysigaste stallkissen<3


Stallpyssel

Idag pysslade jag och höll på i stallet, blev ingen ridning.


Först mockade jag upp hans box och gjorde foder. Sedan skrubbade jag krubban och hans fönster, både på utsidan och på insidan.
Smörjde sadlarna och tränsen gjorde jag efter det, var noggrann och gjorde det länge, med olika sprayer osv. Det blev jättebra och dem blev fina! Billys 3 träns putsade jag också + att jag putsade mina ridstövlar och ridhjälmen ( med en speciell spray).
Sedan gick jag ut i hagen och mockade i de båda skjulen, var inte jätteskitigt så gick fort. Hittade massa hinder där inne (asså brevid där hästarna går finns det ett utrymme) Och fick syn på en jättefin grind som låg där! Har inte sett den innan. Alltså en sån som man sätter mellan två hinderstöd, som blir som en bom fast det är en grind under). Blev riktigt sugen på att  hoppa då :c
Gick iallafall ut i paddocken och plockade iordning lite, la in alla hinderstöd, bommar, pallar och däck i mitten.

Sedan fick Billy komma in för en ordentlig rykt i 50 minuter. Borstade noga, tog hovfett på hovarna och friserade till manen lite. Han tyckte det var skönt och blev jättefin sen :)


Kommer nog lite bilder sen, kanske.


Sämsta underlaget!

Pellen har sovit här så har inte bloggat så mkt :)



Ska upp till Billy sen och rida lite, ska verkligen försöka hitta något ställe där det går att trava och galoppera lite. Dock är det nog för mycket begärt då det är som sten i marken nu :c Får kanske rida på fältet igen, tråkigt men han får ju motion iallafall och han blir sjukt pigg om han får gå lugnare en dag -.-





Imorgon är det 1 år sedan du somnade in.. älskar dej<3
kommer komma ett långt inlägg om det sen.


Dagens och gårdagens ridpass

Red ungefär lite samma både idag och igår C:


igår.

Red jag först ut en sväng där det var lite lampor. Sedan red jag till ett fält där det var lite bättre underlag och det var gansak bra! GAlopperade fram och tillbaka några gånger och körde intervaller på fältet, liksom tvärs över. Både i trav och galopp. Billy var jättepigg och jag vågade knappt galopperade fort, för han drog bara ett tag.
Galopperade typ 20 sträckor elr ngt, tills han blev någolunda bra.
Ramlade nästan av gjorde jag med! Vi kom i galopp, billy drog på o jag lutade mig bakåt i höll in. Helt plötsligt slängde han sig åt sidan o typ snurrade runt i en piruett ett helt varv. Asså kände nästan marken, så nära. Fick tag i sadeln typ o höll mig kvar, men usch vad nära det var! I sån hög fart med, hya!

idag
Red jag typ samma. För det fanns verkligen ingenstanns att rida. Red lite nere vid mullsjön först o det gick helt okej, kunde trava lite iallfall lite galopp. Sedan red jag till fältet och rejsade fram o tillbaka några gånger. Billy var jätteduktig och fin, är nöjd! Var härligt :)



Amazing


Grattis LisaFisaaaaa!!!!

Säger grattis till min bästa kompis Lisa, som fyller år idaaaaagg!!! :DDDD


hennes blogg > www.slponny.blogg.se


Grattis LisaFisaaaaa!!!!

Säger grattis till min bästa kompis Lisa, som fyller år idaaaaagg!!! :DDDD


hennes blogg > www.slponny.blogg.se


yeeey!

Jag sa ju att statestiken var bra igår, o det slutade på 43 besökare! :D Det är bra!


på min förr förra blogg hade jag 110 besökare som mest en dag, men har har jag haft runt.. 60-70 elr ngt. Har inte komenterat bloggar så mkt men ska bli bättre på det! :D


dag 2 - Staden där jag bor

Hjo, hm vad ska man säga om Hjo..


Hjo är en liten håla som ligger vid vättern, mittemot gränna ungefär.
Det finns inte så mycket stora saker här, vi har ju lite mataffärer, några caféer, resturanger osv. Bowling har vi också.
En ridklubb har vi men den ligger i korsberga som ligger en bit ifrån Hjo. Dock är det för privathästar o ingen ridskola direkt.

Hjo är nog en ganska vacker stad trots allt ,det är fint ner mot vättern och vi har ganska många vackra gamla hus. Jag tror att Hjo är en bra stad att växa upp i , men just nu tycker jag att Hjo är ganska tråkig.
Det är en turist stad och väldigt rolgit på sommaren när det är massa  folk här iallfal.

Finns inte så mycket mer att säga om Hjo..


Tackar :)



Vill tacka Ida på
www.ponniiigirl.blogg.se för att jag vann hennes bildtävling!

vann med denna bilden.


Brukar ha i snitt 25 besökare per dag, men idag gick det upp till 35 st, är inte mycket och har haft över de några gånger, men är kul när det går upp lite extra ibland på veckorna för att de lyser upp!


Dag 1 - berätta om dig själv




år 1996 hände något stort. Jag kom till världen, HAHA.

Jag heter Fredrika asplund och är alltså 16 år iår.

Jag är en glad och sprallig tjej för det mesta, har ganska mycket energi och gillar att hitta på galna saker. Har ganska många kompisar men några som är lite närmare såklart.

Just nu har jag ingen kille.



Jag bor i en liten stad som heter Hjo. Finns inte så mycket att göra här, men vi har väll några mataffärer, en biograf och nyss har affären Netto öppnat, vilket var det största som hänt här på länge.. ;) Netto rockar!




min klass!

Jag går i en skola som heter Guldkroksskolan i en klass som heter 9A. Där går ganska många av mina kompisar och jag trivs bra där. Efter skolan vill jag gå på ett gymnasium som heter uddetorp, ett naturbruksgymnasíum och jag vill gå på hästlinjen. Eller jag SKA gå där ^^.

 



På fritiden är jag mest hos min häst Billy. Han är ett varmblod på 15 år. Tror ni vet ganska mkt om honom, men han är iallfall 165 cm och ganska kraftig för att va travare (asså inte tjock).

Vi gör lite allt möjligt. Hopptränar, dressyrtränar och tricktränar. Horsemanship håller vi även på lite med, det är väldigt roligt. Jag har hoppat 110 cm med Billy som högst, och han kan mycket inom dressyren.

Billy är en snäll och ärlig häst men ganska pigg och kan bli lite stark ibland. Bockar gör han när han är pigg och småstegrar när han är taggad, haha. Han är bäst!<3





Jag och Billy.





Annars gillar jag att fotografera mycket och redigera filmer. Min youtube kanal heter Halvblodsgrimma.

Läser gör jag även mycket och lyssnar på musik. Gillar typ dubstep, hollywood undead, rock, growling osv. Gillar det mesta, förutom Justin Bieber och Ulrik Munther oså musik. Håkan hellström och melissa horn gillar jag mkt, sedan är det väll mest musik som green day, coldplay oså.








30 dagars lista!

1. Berätta om dig själv
2. Staden där du bor¨
3. Dina intressen
4. Din barndom
5. Vilken mobil har du?
6. Några bilder för 2 år sedan
7. Vad gillar du att mest med att fota?
8. Berätta om din familj
9. En bild på ditt rum som det ser ut just nu
10. Hur ser din framtid ut?
11. En bild på någon du saknar
12. Ditt bästa minne
13. Ett kort någon annan tagit på dig
14. Bästa utomlandsresan
15. Vad gillar du mest med att fota?
16. Detta gör jag på helgerna
17. Hit vill jag åka innan jag dör
18. Här handlar jag helst
19. En vän som bor långt ifrån
20. Bild på det du köpte senast
21. Favorit ställe
22. En tv-serie du älskar
23. Ditt favorit nagellack..?
24. Ett kort på din data
25. Detta är jag beroende av
26. Något du vill ha just nu
27. Ditt framtida bröllop
28. Bild på sminket du brukar använda
29. Detta åt jag till frukost
30. Fem bra saker som hänt under dessa 30 dagar



Dagens ridpass

Blev att skritta ut en sväng med vicki, samantha och billy idag.

Vi red mullsjön, grebban och gården för alla. Gick jättebra, hade mest långa tyglar typ och vi gjorde ingenting speciellt utan skrittade bara på långa tyglar :)

Hade även stalldag idag men ammi hade gjort allting åt mig så behövde bara sopa och göra foder. Pysslade och myste med billy såklart, och när jag skulle säga hejdå var han jättemysig o la huvudet på min axel o allting :')


Dagens ridpass

Red ut i 1,5 timmar med Billy idag!

Det var gaska hårt ute men på vissa ställen var det faktiskt helt okej att både trava och galoppera.
Jag trodde att det skulle vara lite upplyst vid sommarstugorna, och det var det. Det var flera gatulampor lite överallt + att det lyste från husen ganska mycket. På vägen dit var det ganska mörkt och lite halvskumt, men hade pannlampan som lyste upp.

Efter ett tag upptäckte jag att det lyste jättemycket på ett fält jag ridit på ibland, och i ena hörnet var en stor lampa som lyste upp ganska mycket! Underlaget var ganska bra med så red lite dressyr där, först lite kravlös och när vi galoppera hade jag bara korta tyglar men han började söka sig neråt på tygeln ett tag och jag är nöjd!


Edit: oj, andra bilden såklart!

(inlägget under)


You're the closest to heaven i'we Ever come

<3
Hihi första bilden är är jag red ut i halsring första gången, i skogen! Shit va stolt jag var:')


Inget stallet idag

Blev hemma dag idag
Sov typ några Timmar med , haha. Sov 2 timmar inatt så var ganska gött att vila nu lite på eftermiddagen och Billy behöver en vilodag per vecka :)

Har läst några bra böcker idag med iaf, undrar fortfarande om ni vill ha några boktips?;)
Tack för alla fina komentarer btw plus besök!
Imorgon blire stallet o hårdträning, Billy satsar på beach 2012 !


freedom

Ibland känns allting meningslöst när man håller på med hästar, som när hästen visar tydligt att det är något som är fel. Den kanske stannar, vägrar gå eller sparkar.
Man blir ledsen då, man blir besviken på hästen.
Men igentligen är det oss själva som vi ska vara besvikna på. Att vi överhuvudtaget blir så arga på hästen att det slutar i problem och rädsla.

Det vi måste tänka på i sådanna siutationer är att hästarna igentligen gör otroligt mycket för oss. Om dem får nog, då kan vadsomhelst hända. Vi kan bli otroligt skadade, hästar är starka och stora djur med en egen vilja. Men hästarna väljer att inte skada oss, de väljer att inte sparka ihjäl oss. Dem låter oss sitta på deras känsligaste ställe, där rovdjuren anfaller. Ibland kan det även bero på rädsla, för att göra fel. Dem vill inte bli slagna, dem vill inte att vi ska vara arga på dem.
Hästarna låter oss göra nästan vadsomhelst med dem, vi pysslar med dem, vi sadlar, stoppar in bett i dem. Vi slår dem om dem inte gör rätt, det tycker jag är fel.
Hästarna tänker nog inte "nu ska jag vara dum och kasta av min ryttare", det är jag väldigt säker på. Då skulle dem göra det hela tiden, så fort vi gjorde fel.
Det många inte tror är att hästar är ju faktiskt lika godhjärtade som människor - om inte mer.
Vi männsikor förstör för varandra, vi snackar skit, vi blir aldrig nöjda.
Vi förstör denna jord med djuren som offer, bara för att många inte har någon hjärna.

Hästar är så otroligt vackra, så fria. Varför ska få slå dem när de gör ett litet fel? Varför slår vi inte en människa varje gång vi gör något fel?
Hästar gör så jävla mycket mindre fel än vi någonsin har gjort, men ändå är det dem som får straffet?
De får ofta även straffet när vi är arga, då tar vi ut allting på dem. Det gör även vi människor mot varandra, det har jag själv varit med om. Det är inte alls kul!


Dessa tankar har jag ofta i huvudet. Vi borde vara otroligt glada att ens få ha hästarna i våra  hagar, av överhuvudetaget på få leda dem några meter..
Vi måste vara nöjda med det vi har, och inte klaga på det.


<3


Bilder från ridturen

Dagens outfit
Schabrak - Ullared
Sadel - throwgood
Fårskinnsrumpvärmare - hööks
Padd - Ullared (?)
Ländtäcke - hööks
Träns - My one med pannband från hööks
Fårskinnsbenskydd - Ullared


Härliga Billy!

Tog en riktigt mysig och lång uteritt med Billy idag på 1 timme och 50 minuter.

Trodde det skulle vara stenhårt överallt, men när jag kom till sommarstuge-byn så var det faktiskt helt okej underlag på de flesta ställen. Galoppera några varv på ett fält som finns där och travade upp och ner för flera "gator" som finns där (gräs). Billy som inte galopperat sedan i onsdags blev så glad att han sköt iväg i en lång rad med glädjebock-språng, hihi så gulligt!

Red också till en galoppväg som finns där, man kan galoppera typ 3 km, det är som en gräsväg ungefär, eller iallfall som en väg på ett fält fast den ligger inte på ett fält, haha.
Trodde det bara skulle gå att skritta där, men det gick minsann att galoppera sjukt bra där! Så galopperade 1 km och sedan tillbaka. Det var jättehärligt, för vägen ligger i skogen men efter ett tag kommer det fält på båda sidorna, och då kom solen fram och lyste och var verkligen jättehärligt, mys!

Sedan vände vi och galopperade på fältet tillbaka med, red en sväng på gatorna och sedan travade vi en lång bit på banvallen (där det gick).

Billy var lite svettig efteråt så han fick stå inne och torka. Myste med honom och smörjde träns, sopade i sadelkammaren och i stallet och pysslade bara lite allmänt ! :) var jättemysigt idag.

tänkte att lite mobilbilder från ridturen kommer i ett annat inlägg.



Jag Älskar Dig


Bloggledig kväll

Chillar istället utan krav på att blogga c:


Om Billy var en människa...

Skulle han nog vara en ganska kaxig kille.
Men om någon sa till honom, tror jag han skulle vara en sån som tog åt sig ganska mycket.
Säkert en kille som inte ville verka duktig i skolan, men som är duktig ändå. Han skulle säkert spänna upp sig ganska mycket och styla lite för tjejerna om dem gick förbi, kanske en riktig tjejtjusare? ;)

Iallfall skulle han nog vara en liten mammagris när det väl gäller, men ändå försöka visa sig cool för sina kompisar. En sån kille man tycker om iallafall!

Han skulle tro att han var cool för att han var kaxig, men om några äldre killar skulle komma skulle han bli rädd och gömma sig bakom sin tjej eller något.. ;)



yaaaa. coooling Billy!


Puh, hemma!

Har varit en lång dag, först stallet på morgonen och sedan dop, fika i församlingshemmet och sen hem, ta in hästarna och nu har jag kommit hem igen!


Ska typ käka oså snart, sen tänkte jag bjuda på lite bilder eller kanske redigera en film? åsiktsinlägg? Säg gärna till vad ni vill läsa om, kan vara vadsomhelst! :)


So true

"Man kan inte träna en
häst med rop och skrik
och sedan tro att den ska
Lyda en viskning.."


-Dagobert D Runes


Godnatt!

Ska upp lite tidigare och rida imorgon, för på dagen sen ska vi på dop (min kusin's barn)
Tror jag rider på morgonen då, och mockar upp boxen och gör det jag hinner och sen åker dit på kvällen o kanske gör klart lite,eftersom jag ändå har insläpp och ska upp då.

Tror jag rider ut med Billy, kanske rider lite intervaller eller kanske rider uppochner till berget några gånger? Får se vad vi gör iallfall, hoppas att det blir bra väder iallafall!

Ska lägga mig och läsa lite nu , hihi. När jag varit sjuk har jag läst hela Britta och Silver serien, om ni hästfolk som läser dethär inte läst dem blir jag besviken? Även fast dem är gamla så är dem sjukt bra! Läser ganska fort så har läst några andra böcker med, tänkte om ni ville ha lite boktips imorgon på hästböcker?




lycka
är att stå vid din sida, i alla väder
genom framgångar och motgångar
genom vänner som sviker, killar som gör slut
genom sömnlösa nätter och deppiga dagar
lyckan i det är att jag alltid har dig<3

Glatt överraskad!

Min kompis tipsade mig om en tjej med blogg som hade en travare som också var en "hillbilly"! :D Gick in och läste och skrev en komentar, verkligen jättesnäll tjej och hon och HillBilly passar verkligen suuuperbra tillsamans!

Dem kommer inte från samma ställe, men båda är travare och börjar på samma namn + är nästan lika stora, fatta vilket sammanträffande?!

Iaf  när jag gick in på hennes blogg igen så blev jag jätteglad, för då hade hon tipsat om min blogg, TACKTACKTACK så mkt! :D

Tycker verkligen att ni ska kolla in hennes blogg med, och följa henne och HillBilly! läste även att dem skulle tävla snart, så LYCKA TILL!


www.ltotheove.blogg.se <--- läs!
fastnade verkligen för bloggnamnet!





Utmanad

Jag blev utmanad av www.litenponniii.blogg.se
1
) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
exakt vid denhär tiden? sov antagligen
2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
vid den här tiden ? satt vid datorn såklart ^^
3) FEM SNACKS DU GILLAR
Chips
♥ monster, etc redbull, monster osv
♥ Choklad
♥ tuggummi
♥ redbull godis
4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:
motherlover
♥ skinny love
♥ poison
♥ leviate
♥sagoland
5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MÅNGMILJONÄR:
köpa en unghäst
♥ köpa en ponny att trickträna
♥ köpa en gård, som jag kunde bo på
♥ köpa en transport, bygga ett ridhus osv på gården
♥ skänka pengar till nån rädda-djuren förening
6) FEM DÅLIGA VANOR:
Äter onyttigt
♥ sitter för mkt vid datorn
♥ ser inget roligt med skolan, försöker inte ens
♥ biter på naglarna
♥ är håröm, så borstar inte håret så ofta (a)
7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
rida
♥ Blogga
♥ Sova
♥ redigera filmer och bilder
♥ lyssna på musik
8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:
Äkta skinn/päls!
♥ långklänning
♥ Kött klänning (som lady gaga hade)HAHAHA
♥ höga jeans
♥ typ rosa tröjjor med glitter på osv
9) FEM FAVORITLEKSAKER:
datorn
♥ mobilen
♥ kameran
♥ plattången
♥ tv:n
10) TIO PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UTMANINGEN:
alla
dem
personerna
som
har
lika
tråkigt
som
jag
^^


Hoppning på gärdet

Bjuder på lite bilder från i höstas när jag o billy hoppade lite<3
Gick sådär, hehe ramlade av 1 gång och han var helt galen!
men var roligt ändå, även fast han var ganska stark oså  hehe .. :)

Kan ju säga att det är inte världens vackraste form eller sits vi har, men aja, vi hade kul iaf!:D
tror amanda fotat bilderna.

älskar dej HillBilly Chic!<3


Melodifestivalen

Kollade på reprisen av årskrönikan - 1 år med melodifestivalen nyss.

Hehe, jag längtar faktiskt tills det börjar :$
Har alltid typ kollat på det, och varit på 2 stycken deltävling, dock var det några årsedan.
Tycker det är jätteroligt att kolla på, speciellt när det är med alla länderna, då får man värsta sverige feeling och ah, tycker även det är roligt att se de andra ländernas bidrag.

Förra året hejade jag självklart på Eric Saade, hehe och förrförra året med (HAHA jag och vicki röstade 2 gånger och blev jätteledsna när han inte vann :C)

När det börjar kommer jag iallafall sitta framför tv:N och kolla på det, kommer ni?




Cool story bro, changed my life ;]











Jag Har Tråkigt Och Får Inte Till Någon Bra Header Men Får Ha Denna Nu..
tycker synd om alla som har fått se dem andra fula försöken ^^
Iallafall, säg gärna vad ni vill läsa om!

Hemdag :(

Mådde inte bättre idag heller så
Blir att spendera dagen i sängen och läsa oså<3 har ej suttit vid datorn nåt typ så sry om jag bloggat dåligt.


mått bakrund

1424 x 1076


Bus




låter ni era hästar springa av sig, eller liksom busa av sig ibland?

Jag brukar göra det! Inte för ofta, men ibland. Tex när Billy varit riktigt duktig, så kan jag gå in på något fält och liksom bara låta honom springa, med halvlånga tyglar. Han tycker det är jätteroligt!
Sedan brukar jag inte driva på honom någonting, utan låta honom springa i det tempot han vill. Självklart inte för fort, men liksom ett tempo som han tycker är roligt och som jag inte blir rädd i :)


Tänkte ta ett citat ur en hästbok jag läser
-när man rider behöver man lära sig att bara för att hästen springa fort, betyder det inte att man har tappat kontrollet. Att man kan ha minst lika mycket kontroll när man rider fort, som när man rider långsamt. Därför borde de flesta som vill bli någonting inom ridningen, testa på att rida galopp. Där lär man sig det.

- sandra och vildros tävlar.

!You rock my world!


R.I.P ballerina ♥

Jag tror att den flesta av er har läst om dendär hästen som ramlade ur transporten?

Upptäckte efter ett tag att det var en tjej som jag har lite kontakt med, på DW (en hemsida). Känner henne inte så bra eller så, men har följt hennes blogg och DW och ah, hon och ballerina passade så jäkla bra tillsamans..


tänkt dig att du ska åka på en träning
du är förväntasfull och lastar hästen,
i början är den orolig och går runt lite
men sedan lugnar den sig, och du blir lugn med
när du kommer fram till träningen
finns det ingen häst i transporten
ni åker tillbaka samma väg
och du ser din häst ligga död på vägen
den har ramlat ur transporten i farten.

Hemskt att det ska hända en 13 årig tjej.. :C



En film som någon bevakare gjort till dem, vila i frid.


småkrasslig

har varit lite småsjuk ända sedan julafton, och igår var det himla jobbigt, ,tror jag blev så kall när jag var ute och red och höll på i stallet, så somnade direkt när jag kom hem och vaknade mitt i natten och mådde dåligt och sen imorse med.
men lite sömn brukar ju lösa det mesta så förhoppningsvis kommer jag till skolan imorgon!


Iallafall får vicki ta hand om billy idag, dvs mocka, göra vatten, foder hö och halm :) tack så mycket!

såå...vad vill ni läsa om?

Ville bara säga..

...att världens bästa pappa fyller år idag ..att jag la mig efter stallet och har sovit fram till nu..att jag red ett grymt dressyrpass idag...att mobilen dör snart o nu ska jag sova vidare, ciao.


Dagens ridpass

Idag red jag ut en sväng med Vicki och Samantha! :)


red charlierundan + grebban.
Både Billy och Samantha var ganska pigga men Samantha fick vara först i galoppen oså för vicki ville det :)
Billy skötte sig ganska bra där bak, men första galoppen blev han ganska pigg och drog lite men lugnade sig sedan.
Vi skrittade mest hela rundan men på banvallen travade vi fram och tillbaka några gånger och sedan galopperade vi . Sista galoppen gick verkligen jättebra, Billy var jättelugn och la in några glädjesprång och var sådär busigt glad :') Var jättehärligt!





förra vintern :)


Vojlock







Jag vill dissa vojlockar för att ...

- Jag tycker inte att det är speciellt snyggt, är svårt att få bra delvis en bra logga + att formen gör så det ser väldigt konstigt ut.
- det påminner mig föör mycket om ridskolor, usch.


Men jag vill hissa vojlockar för att ..
- det är bra att ha när det är väldigt varmt ute, eftersom hästarna inte svettas lika mycket, då det blir mindre "täckeseffekt" eller vad man säger.
- Det kan vara bra om hästarna har väldigt kort rygg (tex vissa shettisar), då det bara kan vara störande med ett stort schabrak på.



Men samanfattningsvis tycker jag ..
Att vojlockar kan vara nödvändiga i vissa stunder, men annars tycker jag det är snyggare att använda ett schabrak. Har bara använt vojlock 2 gånger på Billy då det var jättevarmt ute.


Vad tycker ni om vojlockar?


Rida ut

Att rida ut är både väldigt roligt och nyttigt för häst och ryttare, men ibland när jag rider ut brukar jag jobba Billy ute i skogen. Det går lika bra att rida dressyr i skogen som på gärdet.
Här är några övningar jag brukar göra.

- rida serpentiner bland träden.
Det är jätteroligt och bra, hästarna är också väldigt uppmärksamma i skogen och villig att jobba.

- göra framdelsvändning i varje  korsning när man ska svänga
hihi erkänn smart? :D man ska ju ändå svänga liksom.

- träna galoppfattningar
 - träna galoppökningar / minskningar


- träna skänkelvikning över vägarna
det är suuperbra, eftersom hästarna ofta har mer energi ute och oftast väldigt lätta att flytta då

- träna på min sits. Ordentliga avsaktningar och sitta bra i traven. Hästarna är ofta väldigt pigga ute också så då behöver man inte driva så mycket, då kan man tänka mycket mer på sin egen sits.


Sedan är det SJÄLVKLART väldigt viktigt att rida ut och ha kul också. Jag rider oftast bara dressyr i skogen kanske halva uteritten en gång i veckan.


"den är tjock"

Jag tycker riktigt illa när folk dömmer hästen för att den är tjock, och framförallt när dem dömer ägaren.

När man inte vet någon anledning till varför hästen är lite rund, så tycker jag inte man ska säga så mycket. Hästen kan tex ha varit jättesmal jättelänge, riktigt undernärd, men tillslut lyckats gå upp några kilo och bara fått vila upp sig. Då är det ju mycket bättre om hästen är lite rund, right?

Sedan kan det ju även vara så att ryttaren har försökt att banta hästen väldigt mycket - hästen kanske gått ner några kilo. Men är fortfarande lite rund, då försöker man ju, och gör någonting åt det.
På tävlingar är det mycket folk som säger " men usch vilken tjock häst, kan h*n inte banta den?! " Men h*n som rider hästen kanske försöker, hästen kanske har muskler och kondition att tävla ändå, även om den är lite rund? Man vet faktiskt aldrig hur det är med sånt.

Det känns ibland som man säger oftare till någon att hästen är tjock, än att hästen är för smal. Det är ju bättre om hästen är lite rund, än att den är försmal. Är hästen försmal är det oftast farligare, än om hästen är lite förtjock.

Men den är en helt annat sak om hästen är för tjock, så att den mår dåligt av det. Då måste göra någonting, och ibland säga till ägaren. Men är hästen lite rund bara, tycker jag ingen anledning till att klaga över det.



Att köpa häst

Jag skrev detta inlägget på min gamla blogg men tänkte att ni skulle få läsa det iaf :D



Att skaffa en egen häst är ju det alla drömmer om, right?
Men jag tycker att man borde tänka efter väldigt noga innan man skaffar en häst.
Hästarna ska inte behöva bli försöks djur åt oss, om vi inte kan tillräckligt? De ska inte behöva lida om man har för lite kunskap, bara för att vi vill ha en egen häst.

Detta tycker jag man ska kunna/ha när man skaffar en egen häst; (utan inbördes ordning)

- Ha kunskaper om vad man ska göra om hästen får ett sår (eller ha någon person att rådfråga)
- Veta hur man får hästen i form och jobbar upp dens muskler om man ska rida
- Ha tillgång till ett bra stall med hästkunniga personer
- Ha tillgång till sällskap till hästen
- Ha tillgång till att ibland träna för någon och utvecklas
- Kunna veta vad hästen ska ha för foder till viss olika ridning
- Kunna mocka och sköta om hästens box
- Ha råd & tillgång att ta ut veterinär om hästen skulle bli sjuk
- Ha tillgång till bra hagar med lagom mycket bete


Sedan tycker jag det  finns det ju saker man ska göra innan man får hem hästen också, om man tex ska köpa eller hyra den;
- skriva ett kontrakt med ägaren (om man ska hyra den)
- prova rida en eller gärna flera gånger
- Få vara med hästen i olika siutatioer som tex fånga den i hage, släppa ut den, rida ut osv
- Veterinär besiktiga hästen (ALLTID om man ska flytta den)
- Se till att hästen har en bra försäkring


Sedan är det massor med mer saker, men i stort sett detta behöver man kunna/ha tillgång till/ göra mer eller midre. Sedan kan det ju även vara så att ens föräldrar tex vet hur man gör om hästen har ett sår osv, men att man har någon i omgivingen som kan hjälpa en helt enkelt!





Att ha en egen häst är verkligen jätteroligt, om allting verkligen funkar så är det en dans på rosor!

Hiss




[bild från hööks]

Jag vill hissa reflexgrimma eftersom det är superbra att  ha i hagen, tex om hästen skulle rymma på natten och det kommer en bil eller om den springer ut på vägen, då syns den ju knappt nånting utan reflexer! Man tänker faktiskt inte så ofta på att man även behöver reflexer bara man leder hästen in från hagen, om man behöver gå på en väg där det kommer bilar som vi behöver göra när vi leder in hästarna från sommarhagarna.

Jag köpte en reflexgrimma på Ullared och vicki har också en till Samantha. Billy har på sig sin ganska ofta just  nu i hagen, så han syns också är det väldigt praktiskt med, bara att veta att hästen syns om den skulle rymma.

Och ja, vi måste ha grimma i hagen på våra hästar typ, det är en s.k stallregel. Så därför kan man ju passa på att ha en praktisk grimma med ^^

Billys öga

Jag vet inte om ni har märkt dethär på Billy, men tänkte skriva detta så ni vet. Så ni inte tror att jag inte är noga med att tvätta hans ögon, eller att han är sjuk osv.


När Billy var ungefär 1 år, busade han med några andra unghästar. Tillslut övergick leken till att de jagade Billy. (stackars killen, haha :( ) Billy försökte ju då självklart springa ifrån, men han såg nog inte träden som stog där, så han sprang rätt in i dem. En pinne kördes upp i ögat och han förlorade sin ögonfrans, ögonlock osv.
Men han Ser fortfarande helt klart med ögat, men när det inte finns någonting som skyddar ögat så rinner det väldigt mycket, och kan bli lite slemmigt. Jag torkar av det varje dag och tar salva på det, så det inte ska bli så torrt. Men ändå börjar det rinna direkt igen såklart. I hagen står han ofta och blundar med ögat men när man rider har han det helt öppet.
Detta är ingen som har förhindrat någonting vi gör, eftersom han ser helt bra på det, och det var ju en riktig tur!


bildminne



 
En dag i slutet av sommaren så fick vicki en överraskning av mig , att åka och hälsa på hennes gamla medryttarhäst. så vi satte på henne ögonbindel också åkte vi ut dit. Hon gick gå fram o känna på henne som ni ser på bilden och sedan så fick  hon rida och pyssla om henne en hel dag! :D

Favoritblogg

Det finns en blogg som jag alltid ser fram mot att läsa.

www.hoglanda.blogg.se
 vem har inte missat den liksom?!

Bloggen handlar iallafall om några tjejer som går på en skola som heter höglanda, SRG (sveriges ridgymnasium).
Bla andra några stora bloggare som Sofia Genne och Andrea olsson.

Iallfall, dem skriver om hur det är att bo där på internatet, men även om massa andra roligheter som dem tjejerna hittar på! Tycker vekrligen att ni ska läsa den bloggen om ni vill få ett gott skratt! :D



Typ som när det var godisrea på Maxi... (lånar bilden, hoppas det är okej)

Röd outfit




lindor - ullared
scharbak - ullared
sadel - throowgood
ridbyxor - ullared
träns - my one
tröja - moutian horse
hjälm - moutian horse


Haha en typ ullared/moutian horse outfit? :D Men tycker den är ganska fin ändå!

Såhär hittade jag Billy & fick tag på honom!

Detta ville Maja att jag skulle skriva om! :D


Jo det var såhär..
Jag hade växt ur min älskade ponny Isak och letade efter en ny storhäst.
Innan vi hittade Billy kollade vi lite på en häst som hette typ Lilja, men vi kollade på bara på internet och pratade lite med ägaren, men inget mer. Sedan ringde vi på en annan travare, men dem ville ha en ryttare över 16 år som skulle ha den. Tror fortfarande den ligger ute på annons..?

Förresten så ville jag inte ha en travare igentligen, jag vägrade. Minns att jag sa till vicki att om jag skulle ha en travare, så kunde jag likagärna skita i det. (haha).

Iallfall, efter några dagars letade så hittade jag annonsen med Billy.
Det var en suddig bild men jag fastnade för någonting. Jag visade annonsen för min mamma och låtsasmamma, dem var lite tveksamma men jag var beslutsam. Ammi ringde till ägaren och snackade lite. Dock fick vi inte med någon sadel, så där blev dem också lite tveksama.

Men den 9:e juli 2010 åkte jag, ammi och stallägaren och tittade på Billy.
Han var perfekt. Jag skojar inte, jag visste direkt att jag ville ha honom :D
Provridningen gick sådär, eller asså när jag tänker tillbaka så tycker jag inte att jag red så bra, hehe.
Iallfall, det gick helt okej. Ägaren gillade verkligen oss, och hon ville att vi skulle köpa Billy!

Dagen efter åkte jag på ridläger till sjöstjärnans ridläger.
När jag kom hem sa mamma och pappa: Men du, ska vi inte köpa Billy? Och inte tveka, han är ju perfekt!
Så efter 1 provridning, bestämde vi oss. första och en provridningen i letande av storhäst.
Några veckor senare veterinärbesiktigades han och den 4:e augusti kom Billy hem till oss.

Om jag har ångrat mig? Ja.
De första veckorna ville inte Billy komma till mig i hagen. Så vi har haft en ganska jobbig början. Men sedan började vi träna, lära känna varandra osv, och då började han komma till mig i hagen! Så jag ångrar inte ett dugg att jag köpte honom, det kunde inte blivit mer perfekt, har lärt mig otroligt mycket!


Dagen Billy kommit hem till mig :)

Såhär skrev jag på min BDB när Billy kommit.

"nu är billy min :D<333
sovit i tält i hagen inatt, :D askul, imorgon ska jag rida billy ;)<3"


Hihi, det var så jag Hittade Billy!


Ljusblå&mörkblå outfit



träns - my one
pannband - frida och linnea har gjort det till mig. det är ljusblått/mörkblått/vitt.
lindor - stall linda
schabrak - hööks
sadel - throowgood dressyrsadel
padd - vet inte
stövlar - gamla (har inte dem längre) men fick av vicki :)
ridbyxor - moutian horse
tröja - köpte begangnad, är en långärmad vit pike.
ridhjälm - mörkblå vanlig sammetshjälm :)

VAD VILL NI LÄSA OM?!!?

Ska kolla på tv nu, skulle uppskatta om ni kunde skriva någonting ni vill läsa om, så ska jag blogga mer sen! Vill blogga men har ingen ide på att skriva om, så skriv ni! Anonymt går också bra. Gärna åskiktsinlägg oså!! :D

Skööööövde!

Var ju en snabbis med olivia i skövde idag :)

Handlade inte sådär jättemycket, men detta handlade jag:
* tjocktröja med tryck
* hårspray
* hårfärg
* värmespray (till plattång)
* kajal
* födelsedagspresent till ellen
* födelsedagspresent till pappaaaa
* hårsnoddar



färgade ju då håret idag, men blev inte så mycket och var svårt att göra det själv men ingen ville hjälpa mig ikväll så :c

Var ju i stallet en sväng imorse, pysslade lite med billy idag och skrittade ut en sväng med fleecetäcke. Var jättehårt ute när jag red idag så kunde knappt skritta ens på vissa ställen. Men var mysigt ändå :)



jag och olivia en annan dag när vi var i skövde.

Inte så mkt bloggning idag... :C

Har vart i stallet nu på morgonen mellan 9-11, ridit lite oså. Nu ska jag till skövde med Olivia och handla lite !: )

Men får se när vi kommer hem, men bloggar nog lite ikväll iallafall!

Bilder från stallet


Haha, billy gör sitt trick "lägga huvudet på sne"

Dagen i stallet

När jag kom upp låg det en present från vicki i mitt skåp, lite godis ifrån finland! Tack så mycket! :D


Sedan städade jag lite i mitt skåp och fixade lite med alla schabrak. La dem lite finare iordning och sånt, fotade alla också så det ska ni få se på bild sen ;)

Sedan mockade jag och fixade lite i stallet innan jag tog in Billy. Myste länge med honom i hagen idag och trickade lite oså. Fotade ganska mycket men alla blev inte så jättebra, men några blev bra :)

Det hade börjat mörkna lite lite när jag tog in honom, det var lite halt på vissa ställen så valde att busa lite med honom i hopphagen istället. Alltså från marken. Gick bra tycker jag, det var flera gånger som han faktiskt sprang flera varv på en volt runt mig, då blev jag glad!!! :DDDD
Sedan tricktränade jag lite, gick jättebra idag. Är nöjd.

Fixade klart allting i stallet sen också såklart :)



En bild från idag, kommer flera i ett annat inlägg.

Bilder från idag kommer SNART!:D

Gick verkligen jättebra med Billy idag, rebecka fotade lite oså och jag har fotat alla mina schabrak, fotat i hagen, filmat lite osv så ni kan förvänta er lite sen :D

Ska bara äta oså först, sen laddar jag in bilderna.

Hoppsan!




Hehe den har jag helt glömt av! Men såklart kommer den imon kort, när jag hinner :)

Sedan med anonyma komentarer så får du gärna skriva ditt namn i fortsättningen, inte så svårt att veta vem du är ändå och jag tror inte att du heter "bjfak" heller xD

En Saknad, En Sorg, En Jävla Massa Minnen



slängde ihop en snabb film på min älskling.<3

Bloggtips

Har inget att blogga om så tänkte tipsa om en blogg jag läser :)

www.majamerlin.blogg.se

Maja, en tjej som jag känner ganska bra. Hon rider på den ridskolan som jag red på förut och det är jätteroligt att läsa om hur det är där nu eftersom det var ett tagsedan som jag slutade där.
Hon rider och tar hand om en jättefin häst på ridskolan som heter Nisse och jag tycker att dem passar jättebra ihop för han är verkligen inte en lätt häst att rida!

Iaf så tycker jag att ni ska läsa denna bloggen! :D
o btw maja jag håller tummarna för dig !


Bilder från idag del 2





så det var nog alla bilder :)
vad tycker ni om bilderna?

Bilder från idag del 1


Tack lisa för att du fotade!
kommer mer fina bilder snart!



HAHAHA, Billy faila, han "bockade" lite också ramlade han efteråt...Cx ingen skada skedd!


Mål för mig och Billy

Har sett på många andra bloggar som skrivit mål under år 2012.

o nej jag har inte så många mål, men bättre att ha få och lyckas med dem, än att ha måga och misslyckas / bli stressad över att man inte klarar alla.
Fredrika:

bli av med hoppräddslan
Förbättra sitsen lite, tex med benen
få bra betyg och komma in på hästgymnasiet



Billy: (asså mina mål med honom)

Bli mer musklad
lugna ner sig lite i hoppningen
öppna sig mer så jag kan komma nära honom

mål för mig och billy tillsamans:
komma ut och tävla lite lätt
komma närmare och få bättre relation i hagen (alltså att han kan busa med mig i hagen lite, och komma fortare, vilken han gör för det mesta men liksom mer, nästan alltid :D)

tyckte ni de va bra mål? :D




Hoppträning

Idag har lisa haft en liten hoppträning för mig och billy!

Kan säga att det gick så sjuuukt bra, hoppade en kombination mest.
Billy var jättepigg i början och höll på och stegrade lite, det blåste och han var ganska pigg + att han älskar att hoppa också, så hade martingalen på iadg för säkerthets skull.
I början gick det sådär när vi hade en till bom emellan, men efter ett tag tog vi bort den bommen och hade bara 2 hinder på rad men typ 3-4 galoppsprång emellan. gick verkligen jättebra, är nöjd! Sedan höjde vi det sista hindret lite och det slutade på ett hinder på typ 50 cm längst fram, sen 3 galoppsprång till ett hinder på 80 cm. Eftersom jag är lite hopprädd så var det lagom i en kombination + att det är inte så viktigt att hoppa högt tycker jag, det viktigaste är ju liksom att det funkar :)




gammal bild :)


Lisaa är här

kommer nog inte blogga så jättemycket just nu :)

imorgon ska vi nog sova i stallet och förhoppningsvis vicki med ! :D

så kommer la lite bilder med dåå på mig och billy.

vilka är ni? :D:D

Jag är ju nyfiken av mig hehe, så jag vill jättegärna veta vilka ni läsare är!
har ändå 25-30 och ibland uppemot 40 läsare per dag, så vore roligt om ni kunde skriva vilka ni är bara, snälla? :D

Dagens ridpass

Red en sväng med Nadja idag igen!

Först red vi ut en sväng nere vid mullsjön + trekanten, gick jättebra travade mest och tog 1 kort galopp.
Men det var ganska halt ute (Vi tänkte rida grebban+gården för alla också o samantha hade inga broddar i) så istället för att rida dem så gick vi in i hopphagen istället :)

Jobbade hästarna lite, underlaget var helt okej men inte sådär överdrivet bra, men jag skrittade och travade mest och de gjorde nadja med :) Gick jättebra, billy var jättemjuk och fin idag och jag tyckte det såg ut som att det gick jättebra för nadja med , hon var nöjd iallafall!



vill ha sommar nununnununu

feeeest hos fannii :D

Hade en jätterolig kväll igår med massor av olika personer!

Träffade många som jag inte träffat på jättelänge och träffade nya personer som jag inte kände innan.
Vi var först hemma hos fanny, va inne oså gick massa folk ut o jag och ebba tog en promenad  med klara, philip o emil haha för de var så jäkla varmt där inne !
Tyvärr blev det lite dålig stämning efter ett tag pga va en sak som hände (var dock inte inblandad).
men de blev bättre sen, vi drog upp till torget sen också o kollade på raketerna och träffade asmkt folk, va roligt och kul att fira det nya året med att vara med underbara kompisar!

HAHA årets nyårlåt : Don Donald – Birdie Song (Fågeldansen/Tchip Tchip) hehehe nämen vi spelade den ett tag i början och dansade, de va kul! :d

tog tyvärr inga bilder igår/natt!
men vill tacka alla för en jättetrevligt kväll, orkar inte räkna upp namn men va ganska mkt folk hehe ;D



hähä, världens bästa film, eller vad säger du johanna?! :D


Sorry!

Blev ingen bloggning igår, kom hem ganska sen och var trött oså.
Ska göra sista årsresumen ikv så ni får den, men nu ska jag till stallet o Nadja med kanske :)


RSS 2.0